Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Imaginea, între banal şi artă”

„Imaginea, între banal şi artă”
Comentează 0

Tabăra de la Căsoaia a fost zilele trecute, gazda Simpozionului de artă fotografică organizat de către FotoClubPro Arad şi Foto Clubul Banatul Montan, în parteneriat cu Centrul Cultural  Judeţean Arad. Evenimentul s-a bucurat de un deosebit interes din partea unor artişti fotografi din diferite părţi ale ţării.

Simpozionul de Artă Fotografică ARCS 2016 “Imaginea între banal şi artă” a reunit peste 20 de participanţi  din Reşiţa, Timişoara, Oradea, Baia Mare, Cluj şi Arad.

În cadrul simpozionului au avut loc expuneri ştiinţifice susţinute de către profesori  universitari din Cluj şi Oradea.  Prof.univ.dr. Eugen Moritz, de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca a  vorbit despre “Asumarea tehnologiilor în artele vizuale” iar prof.univ.dr. Karoly Feleki tot de  la Universitatea de Artă şi Design, Cluj Napoca a vorbit despre “Afişul politic bazat pe metaforă”,  “Portretul în fotografia contemporană“ a fost prezentat de către lect. univ. dr.  Teodor Radu Pantea, de la Universitatea din Oradea.

Artiştii fotografi, prezenţi la eveniment s-au arătat deosebit de încântaţi şi deja şi-au  manifestat intenţia de a participa şi anul viitor.

Plăcut impresionat de această primă ediţie a simpozionului s-a arătat şi directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, Doru Sinaci, care i-a asigurat pe organizatori că  îi va susţine şi la ediţiile următoare.

În paralel cu lucrările simpozionului artiştii prezenţi la Căsoaia au avut parte şi de un program inedit, printre care diferite drumeţii turistice ghidate.

C. P.

Galerie foto (24)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite