Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iluzii spulberate. SUA: "Niciun semn de interes" pentru discuții din partea Coreei de Nord

Coreea de Nord nu a arătat "niciun semn de interes" pentru discuții cu Statele Unite, a indicat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, în ciuda deschiderii de către Washington a unor "canale de comunicare" cu Phenianul, transmite AFP, citată de Agerpres.

Iluzii spulberate. SUA:
Comentează 0

"Oficialii nord-coreeni nu au arătat niciun semn de interes pentru discuții privind denuclearizarea", a precizat Heather Nauert într-un comunicat, amintind de existența a "mai multor canale de comunicare cu oficiali din cadrul regimului nord-coreean", evocate de șeful diplomației americane, Rex Tillerson, sâmbătă, la Beijing.

Tillerson a declarat că Washingtonul încearcă să afle dacă regimul lui Kim Jong-Un dorește să înceapă discuții despre programul său nuclear.

''Punem întrebări. Avem liniile noastre de comunicare cu Phenianul, nu suntem (...) într-o beznă totală, avem două sau trei canale de comunicare deschise cu Phenianul'', a dat asigurări Tillerson în fața presei.

Washingtonul spune acum că această tentativă de dialog a rămas fără răspuns, în timp ce liderii celor două state sunt angajați într-o violentă dispută verbală.

Anterior declarațiilor lui Rex Tillerson, o organizație de stat nord-coreeană însărcinată cu propaganda externă a adresat sâmbătă noi insulte la adresa lui Donald Trump.


Scrie un comentariu

trimite