Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

HYPER FORM: CONCURS INTERNAȚIONAL DE MODELARE 3D

HYPER FORM: CONCURS INTERNAȚIONAL DE MODELARE 3D
Comentează 0

În contextul pandemiei COVID-19, lumea digitalizată devine lumea comunicării, în timp ce sculptura, cea mai pământească dintre arte, are provocarea de a deveni fluidă prin digitalizare. Prin apelul și concursul nostru vrem să dăm o șansă artiștilor, modelatorilor 3D, studenților la școli de arte și design să-și exprime viziunile despre hiper realități, să le privească atât ca un mijloc cât și ca un spațiu în care pot lucra. Hyper Form este o aluzie la spațiu non-fizic și dinamic, bazat pe simultaneitatea planelor și evenimentelor într-o dimensiune precum internetul în care realul și ficțiunea se amestecă, sau, așa cum e descrisă de Jean Baudrillard o hiperrealitate în care “modele sunt generate fără origine sau realitate”   

Astfel, căutăm sculpturi digitale, abstracte, concepute de artiști și modelatori 3D. Dorim să stimulăm creativitatea într-o societate digitalizată identificând estetica dematerializării cauzate de dominația spațiului virtual în era contemporană.    

10 lucrări vor fi selectate, imprimate 3D și expuse în perioada 14-31 noiembrie 2020 în spațiul de artă contemporană Lapsus, în Timișoara. Lucrările și creatorii lor vor figura pe site-ul lapsus.xyz. Premiul 1 este 2200 de lei și următoarele 1000, respectiv 600 de lei.  

Așteptăm cu nerăbdare sculpturile digitale în format .obj sau .stl la adresa lapsus.xyz@gmail.com

Pentru mai multe detalii consultați comunicatul din evenimentul FB.

Eveniment online Facebook : https://www.facebook.com/events/691501268410653/

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite