Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Harababură totală și circ, în Consiliul Local Chișineu-Criș

Harababură totală și circ, în Consiliul Local Chișineu-Criș
Comentează 0

Ședința ordinară a Consiliului Local Chișineu-Criș, desfășurată miercuri după-amiaza, sub bagheta primarului Gheorghe Burdan - a fost un amalgam de încălcări legislative și de circ ieftin.

Suma alocată pentru sport, handbal și fotbal, a creat dispute între aleșii locali. Pe de o parte, suma de peste 3 miliarde de lei vechi a părut una foarte ridicată și imediat au apărut acuzele de sifonare a banului public.

Consilierii puterii locale, PSD, au votat fără să ezite, în timp ce aleșii PNL au cerut mai multe explicații, de altfel, pertinente.

Din această sumă de peste 3 miliarde, mai bine de un miliard de lei vechi merge la echipa de handbal, echipă ce nu are omologată sala pentru competițiile de liga a II-a, acolo unde urmează a fi înscrisă. Cu toate acestea suma a fost aprobată, fiind o propunere a primarului Burdan.

Diferența va merge către echipa locală de fotbal, acolo unde culmea, din lotul de 18 jucători, doar patru sunt din Chișineu-Criș. Asta deși managerul clubului susținea faptul că prin aceste alocări bugetare este ajutat tineretul din Chișineu-Criș.

Un fapt mai puțin logic s-a petrecut în momentul în care un consilier local a ajuns la ședință după ce fuseseră votate mai multe puncte de pe ordinea de zi. În mod ciudat, acesta a fost întrebat cum votează la unul dintre punctele care trecuseră deja de vot, iar intenția acestuia a fost consemnată ca vot în procesul verbal de ședință.

O altă ilegalitate crasă s-a produs în momentul în care a fost votată Execuția bugetară pe anul 2015. Conform legii, aceasta trebuia supusă votului până în luna mai a acestui an, deci trebuia aprobată de vechiul consiliu, nu de cel rezultat după alegerile locale din iunie 2016.

Toate aceste ilegalități s-au făcut sub bagheta primarului Gheorghe Burdan, care înainte de terminarea ședinței a fugit din sală de frică să nu fie intervievat de presă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite