Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Hai la joacă! Cum ar fi să te urci pe o scenă fără să știi ce va urma?

Hai la joacă! Cum ar fi să te urci pe o scenă fără să știi ce va urma?
Comentează 0

Copii, mașină, piscină , ce coktailuri aveți? Ce privire nedumerită ai ... Tu chiar nu știi de ce ești aici? Stai, tu încă nu știi unde ești ... îți spun eu! Scorbura unui copac e portbagajul  de la mașină ... probabil ești balonat de la alcool și de aia nu mai încapi.

Am roți? Nu, dar am idei, și ea are idei, și el are idei. Avem emoții care parcă blurează ideile. Trebuie să spunem tot ce simțim. Trebuie să trăim tot ce spunem!

Vă mai aduceți aminte când eram copii și orice devenea un joc? Făceai o jucărie și din piatră seacă și orice se transforma într-un tărâm fantastic.

Cum ar fi dacă ți-ai crea propriul univers, dacă ai crea o lume în care poți să fii oricine vrei tu, să călătorești unde îți dorești, și să poți să ai orice?

Pare imposibil? Cei de la I'm Pro au găsit răspunsul. Cine sunt ei și ce fac? Sunt o trupă de improvizație teatrală din Arad, care au debutat duminică seara în cadrul proiectului Artă-ntr-o Artă, aflat la cea de-a doua ediție, la sala Ferdinand, sub îndrumarea actorului Orlando Petriceanu. Această trupă s-a format în urmă cu două luni, când au început primul curs de improvizație, după care au continuat să se antreneze în fiecare săptămână. Tocmai s-au întors dintr-o tabără specială numită "POVESTEȘTE-TE ", în localitatea Săvârșin, unde timp de trei zile au avut parte de traininguri intensive pentru dezvoltarea personală, improvizație teatrală, dezvoltarea creativității, și pentru a te descoperi, ghidate de către actorul și regizorul Orlando Petriceanu.  Improvizația este abilitatea de a creea, de a căuta, dansa sau a vorbi , ca reacție la ceea ce se întâmplă în jur sau la propriile gânduri sau sentimente. Te urci pe scenă și inventezi lucruri pe parcurs. E arta de a fi spontan...e arta de a te face artă. Cu toții trecem prin momente fericite sau grele, unde o idee te poate aduce pe linia de plutire. În momentul în care conștientizăm că urmează să improvizăm în viața de zi cu zi , suntem pregătiți să trecem la acest rang de artă!

„Trupa de improvizație I'm Pro din Arad s-a născut din dorința unor oameni care vor să devină mai creativi, să își sporească spontaneitatea și să fie mai autentici. Toate acestea și multe altele le dobândim prin improvizație.  Suntem pasionați de improvizație și tot ce vrem este să aducem în inimile oamenilor lucruri reale și bucuria de a te juca. Nu avem nimic regizat, tot ce se întâmplă într-un spectacol este spontan. Niciodată nu vei știi care va fi finalul spectacolului ... însă drumul până acolo va fi plin de peripeții, emoții și sentimente”, ne-a declarat fondatorul trupei Denis Farcău!

 

Corina Tamaș

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Scrie un comentariu

trimite