Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Hackerul arădean Marcel Lehel, ”clonat”! Anunțul făcut de FBI despre Guccifer 2.0

FBI a ajuns la concluzia că așa-numitul Guccifer 2.0, hackerul vinovat pentru atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale din Statele Unite, nu este român, aşa cum pretindea.

Hackerul arădean Marcel Lehel, ”clonat”! Anunțul făcut de FBI despre Guccifer 2.0
Comentează 1

Nu este nici măcar o persoană, ci un proiect al unor piraţi cibernetici din Rusia. Aceasta este concluzia unui raport de 13 pagini întocmit de FBI şi Departamentul american pentru Securitate Internă, potrivit Digi24.

Denumirea de „Guccifer 2.0” a fost împrumutată de la Marcel Lazăr Lehel, hackerul arădean cunoscut peste tot în lume drept Guccifer şi responsabil pentru spargerea adreselor de e-mail ale familiei Bush și ale lui Hillary Clinton, când era secretar de stat. Clona „2.0” nu are nicio legătură cu el. Mesajele transmise în spaţiul online erau de fapt scrise în rusă şi apoi traduse într-o limbă română aproximativă.

„Guccifer 2.0” a păstruns în serverele Partidului Democrat şi a obţinut informaţii publicate ulterior de WikiLeaks care au prejudiciat campania lui Hillary Clinton.

Zilele trecute, unul dintre apropiaţii preşedintelui american Donald Trump, fost consilier al acestuia, a recunoscut că a avut contacte cu Guccifer 2.0, scrie News.ro.

Roger Stone, strateg al Partidului Republican, a dat asigurări că discuţia privată cu hackerul a fost „sumară, scurtă şi banală”.

Interacţiunea a venit după un articol publicat pe site-ul de ştiri de dreapta Brietbart, care îl acuza pe Guccifer 2.0 că s-a aflat în spatele atacului informatic, nu statul rus, a precizat politicianul.

Stone a precizat pentru New York Times că interacţiunea a fost „inofensivă” şi a implicat numai câteva mesaje directe. El a insistat că nu a colaborat cu Rusia sau cu hackeri.

CITEȘTE ȘI: Hackerul Guccifer, la Tribunalul Arad. Vrea să obțină reducerea perioadei de detenție

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite

Inchide