Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tribunalul Arad a amânat judecarea cererii lui Guccifer de contopire a pedepselor

Tribunalul Arad a decis, joi, amânarea judecării cererii hackerului Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, de contopire a pedepselor decise de instanţele din SUA şi România şi de reducere a perioadei de detenţie, pentru a obţine clarificări de la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor privind perioadele în care condamnatul a fost închis, scrie News.ro

Tribunalul Arad a amânat judecarea cererii lui Guccifer de contopire a pedepselor
Comentează 0

Hackerul arădean Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, a fost adus la Tribunalul Arad legat cu cătuşe de Ovidiu Tender, care a avut termen la aceeaşi instanţă.

Arădeanul a spus că, din punctul său de vedere, infracţiunile pentru care a fost condamnat în SUA şi România ”sunt concurente şi pot fi contopite”.

Guccifer a prezentat instanţei perioadele în care a stat în arest, spunând că a fost închis iniţial în România în 2014, iar în 2016 a fost predat temporar autorităţilor americane, pentru a-l judeca în alt dosar. El a fost extrădat în 31 martie 2016 şi a stat în arest până în 11 octombrie 2016, când a fost adus în România.

Procurorul DIICOT a cerut instanţei să amâne cauza, pentru clarificări privind perioadele în care Guccifer a fost închis şi pentru care el cere deducerea din pedeapsa finală.

Astfel, judecătorul a decis să ceară Ministerului Justiţiei şi ANP clarificări, iar următorul termen a fost stabilit pentru 4 aprilie 2017.

CITEȘTE MAI MULTE PE NEWS.RO

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite