Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Hackaton 2023 la Universitatea AUREL VLAICU

Hackaton 2023 la Universitatea AUREL VLAICU
Comentează 0

O nouă provocare a fost lansată pentru IT-iști în acest final de săptămână la UAV: Hackaton 2023. Evenimentul, organizat de Facultatea de Științe Exacte din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, împreună cu Primăria Arad, este la a doua ediție și are loc în Complexul M al UAV (str. Elena Drăgoi, nr 2) în perioada 9-10 decembrie.

Cele 11 echipe înscrise au la dispoziție 24 de ore, timp în care pot crea soluții digitale pentru ca Aradul să devină un oraș mai curat, mai verde, mai smart.

Startul acestei ediții s-a dat sâmbătă, 9 Decembrie, la orele 11.00, în prezența rectorului UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile, a primarului Aradului, Călin Bibarț, a 
rectorului Universității Tehnice a Moldovei, Viorel Bostan, a sponsorilor concursului, iar duminică, în jurul orei 13,00, vor fi premiate cele mai bune soluții.

Toți cei care doresc să vadă IT-iștii la lucru 24 de ore din 24, sunt așteptați în Complexul M, etajul I.

”Hackaton la cea de a doua ediție la Universitatea Aurel Vlaicu, în parteneriat cu Primăria Arad. 11 echipe care concurează după mai mulți ani de pauză, 11 echipe câștigătoare. Mâine vom avea premierea și cred că fiecare echipă va primi un premiu pentru ideile bune pe care le va dezvolta aici, la UAV. Le urăm mult succes participanților și felicitări organizatorilor, în special colegei mele, Mariana Nagy pentru inițiativă și perseverență”, a punctat Ramona Lile, rectorul UAV.

”Mă bucut că acest concept, acest eveniment frumos merge înainte și mă bucur și pentru că este prezent și rectorul Politehnicii de la Chișinău și chiar discutam cu domnia sa despre alte evenimente pe care ni le dorim împreună, deoarece eu consider că fiecare picătură din fiecare domeniu contează. Toate vor crea un val mare și frumos și care ne va readuce împreună pe toți. De aceea felicit și organizatorii și sponsorii și mai ales participanții și îi încurajez să continue așa. Cum, de altfel, le confirm că Aradul va fi și în viitor  partener la un astfel de eveniment al intelighenției românești”, a precizat și primarul Aradului, Călin Bibarț.

”Este un lucru extraordinar și mă bucur să găsesc aici, la Arad, aceleași activități pe care le avem și la Universitatea Tehnică din Chișinău și cu această ocazie am făcut o propunere d-nei rector să avem și un Hackaton comun între universitățile noastre și între Chișinău și Arad. Eu cred că avem probleme comune, pe care studenții noștri pot să le rezolve împreună. E un lucru extraordinar, Universitatea Aurel Vlaicu este fantastică și sunt convions că vom avea proiecte extraordinare în viitor. Urmează 24 de ore de foc și sunt convins că eforturile pe care o să le depună în aceste ore vor fi răsplătite cu o experiență extraordinară a concurenților, a constatat rectorul Universității Tehnice a Moldovei, Viorel Bostan.

”Avem 11 echipe de programatori fantastici, echipe formate din copii, elevi, studenți, absolvenți, angajatori și cu toții sunt aici și vor să facă ceva pentru Arad. Deci, vrem să avem un Arad mai curat, mai verde, mai smart. Este tema HACKATON-ului de anul acesta, organizat de Universitatea Aurel Vlaicu împreună cu Primăria Arad.  Eu pot să doresc doar succes participanților, premiile sunt oferite de sponsorii noștri: avem un premiu de la Banca Transilvania, care va însemna o vizită la Data Center al Băncii Transilvania din Cluj și vom mai avea și alte premii în obiecte și în bani pentru celelalte echipe”, a sintetizat prof. univ. Mariana Nagy spiritul acestui concurs.

Premiile se vor decerna duminică, 10 Decembrie, începând cu ora 13,00, în Corpul M (Micălaca) al Universității Aurel Vlaicu.

Galerie foto (83)

Articole asemanatoare