Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul Orban, votul de învestire luni, 4 noiembrie. Calendarul PNL, respins


Calendarul învestire propus de liberali a căzut la vot în Birourile Permanente reunite al Parlamentului. Miniștrii vor fi audiați în comisiile de specialitate în zilele de marți și miercuri, iar votul final, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va avea loc luni, 4 noiembrie, au decis birourile permaante ale Parlamentului.

Guvernul Orban, votul de învestire luni, 4 noiembrie. Calendarul PNL, respins
Comentează 1

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului în care propunea ca marţi, 29 octombrie, să fie programate audierile miniştrilor desemnaţi în şedinţele comune ale comisiilor permanente ale celor două Camere, iar miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 10,00 să fie convocată şedinţa comună de plen a Camerelor Parlamentului în vederea acordării votului de încredere Guvernului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preciza săptămâna trecută că parlamentarii doresc ca audierile în comisii să nu fie de formă, iar liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a avansat data de 4 noiembrie pentru convocarea şedinţei de plen pentru învestirea Guvernului. 

Pentru a trece de Parlament, Guvernul are nevoie de 233 de voturi favorabile. Conform Constituţiei, Birourile permanente ale celor două Camere stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite