Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul, atac la societatea civilă. Dăncilă a luat o decizie fără precedent

Premierul Viorica Dăncilă a luat decizia de a schimba componenţa Consiliului Economic şi Social, organul care dă avize pentru legile elaborate de Executiv. Au fost înlocuiţi toţi contestatarii, dar păstrat un ONG înfiinţat de Dan Voiculescu.

Guvernul, atac la societatea civilă. Dăncilă a luat o decizie fără precedent
Comentează 0

Premierul Viorica Dăncilă a eliminat, cu o simplă semnătură, toate organizațiile neguvernamentale critice din Consiliul Economic și Social. Adică organismul care dă avize pentru legile elaborate de Guvern.

Componența a fost modificată printr-o decizie a premierului publicată în Monitorul Oficial. Din cei 15 membri care formau până acum grupul societății civile 13 au fost înlocuiți. Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Din cei 15 membri ai grupului societății civile, nu au mai rămas decât reprezentanta Asociatiei Municipiilor şi cea a FACIAS, organizaţie înfiinţată de mogulul Antenelor, Dan Voiculescu.

Propunerea a fost formulată de ministrul Muncii. Lia Olguţa Vasilescu, şi validată de Dăncilă.

Anunțul a fost făcut joi seara de sociologul Gelu Duminică, care a comentat situaţia şi în direct la Realitatea TV.

"CES nu este, în viziunea celor din guvern, un organism de dezbatere, ci unul obedient faţă de guvern. Nu le-a convenit când se spunea că unele măsuri nu sunt fundamentate, că n-au surse de finanţare, mai ales la Ministerul Muncii, pentru că de acolo s-au dat marile inepţii", a declarat Gelu Duminică.

Ce a scris sociologul pe Facebook: "Astăzi, 11 octombrie 2018, componenta grupului societății civile din CES a fost modificată prin decizia PM Dancila.
Din cei 15 membri ai grupului societății civile actuali, nu au mai rămas decât reprezentanta Asociatiei Municipiilor si cea a FACIAS. Propunerea a fost formulată de doamna LOV si validată de PM. Decizia a fost deja publicată în Monitor.
Nu exista temei legal si nu exista precedent. Nu a existat o procedură si nici o selecție.
Este poate cel mai grav atac asupra dialogului social și asupra societății civile".

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite