Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grindeanu explică BUGETUL: "Va fi aprobat joi sau vineri". "Nu am ce comenta după proteste"

Premierul Sorin Grindeanu a făcut declaraţii presei, în timpul unei pauze în discuţiile despre modificările pe care le va suferi bugetul. Acesta a precizat că bugetul va fi aprobat miercuri sau joi şi a preferat să nu comenteze protestele masive din ţară împotriva legii graţierii, dând, în schimb, câteva argumente cu privire la necesitatea acestei legi.

Grindeanu explică BUGETUL:
Comentează 0

Sorin Grindeanu a făcut precizări despre bugetul României:

"Discuţiile continuă, rostul lor e foarte clar: parte din colegii mei şi parte din aparatul tehnic nu au înţeles ce ne dorim de fapt: cheltuirea banului public să se facă pe programe. Noi vrem ca tot ce este în programul de guvernare să se regăsească în buget. 

Cei mai mulţi bani vor primi Transporturile, Sănătatea, apoi Agricultura, IMM-urile....Tăierile, de exemplu la CSM, la Înalta Curte, au rămas la fel, de aceea au apărut creşterile de buget. În rest, am redus cheltuielile pe bunuri şi servicii pentru ca banii economisiţi să meargă pe investiţii. Discuţiile se vor prelungi în această seară şi va trebui să dăm o nouă limită în guvern, acesta a fost şi rostul întâlnirii, va fi aprobat joi sau vineri. 

S-a vrut ca guvernul să fie instalat în ianuarie, dar nu vreau să facem lucruri legate de buget doar pe repede înainte, e important să se regăsească toate programele din program. Nu s-a pus problema remanierii ministrului Finanţelor, este prezent la discuţii", spune premierul.

Grindeanu a explicat că s-a discutat doar despre buget şi a spus că nu comentează pe marginea protestelor împotriva legilor privind graţierea şi modificarea Codului Penal. 

"Sunt peste 800 de sentinţe ale CEDO pe care statul român trebuie să le achite. S-a dat o decizie pilot, iar o nouă decizie va veni în aceste luni, asta ar însemna aproximativ 80 de milioane de euro pe an. Toate acestea vă pot fi explicate mai bine de ministrul Justiţiei. 

Am oferit sume mai mari Administraţiei Penitenciarelor şi pentru raţia de hrană", a mai spus acesta. 

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite