Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Greşeală MORTALĂ. O familie întreagă A MURIT. Ce să NU faci niciodată atunci când găteşti CARTOFI

Înainte de cină, tatăl Mariei Chelysheva - singura supraviețuitoare, a coborât în beciul casei pentru a lua câțiva cartofi. În momentul în care a observat că nu se mai întoarce, soția lui a coborât și ea. Nici ea nu s-a mai întors, însă... Au urmat fratele Mariei și, mai apoi, bunica. Toți au dispărut, niciunul nu s-a mai întors în casă.

Greşeală MORTALĂ. O familie întreagă A MURIT. Ce să NU faci niciodată atunci când găteşti CARTOFI
Comentează 0

Disperata, micuta a alertat autoritatile. In momentul in care au ajuns la fata locului, anchetatorii au descoperit ca de vina erau chiar cartofii pe care barbatul avea de gand sa-i gateasca.

Cartofii erau vechi si incepusera sa putrezeasca, iar asta i-a transformat intr-o bomba chimica.

Cartofii contin solanina (un glicoalcaloid). Are o puternică actiune toxica, chiar si in cantitati mici, fiind utilizata mai ales pentru proprietatile sale ca fungicid si pesticid. Alaturi de ea, in tuberculii de cartofi încoltiti se intalneste si chaconina, un alt glicoalcaloid. In general, continutul de solanină este direct proportional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare dată de clorofilă), ceea ce duce la deteriorarea lor.

Pe masura ce cartofii putrezesc, concentratia de glicoalcaloizi creste si este raspandita in exterior sub forma de gaz letal, care poate ucide dupa primele inspiratii, cum a fost cazul familiei Chelysheva.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite