Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tu îţi încarci CORECT TELEFONUL? Greşelile pe care le facem toţi

Tu îţi încarci CORECT TELEFONUL? Greşelile pe care le facem toţi
Comentează 0

Încărcarea telefoanelor este un lucru banal, dar trebuie să ţii cont de anumite reguli simple

Unul dintre mituri este cel legat de încărcarea telefonului pe timp de noapte

Cu toţii ne lăsăm telefoanele la încărcat peste noapte. Altfel spus, le ţinem conectate mult mai mult decât ar fi nevoie pentru că bateria să se încarce complet. Există însă credinţa că această activitate ar afecta durata de viaţă a bateriei în timp.

Nu mai este cazul cu aceste baterii de pe noile telefoane şi tablete. Smartphone-urile moderne au baterii litiu-ion sau litiu-polimer şi sunt suficient de "inteligente" pentru a se opri din încărcare atunci când ating capacitatea maximă.

Nu ar trebui să îți folosești telefonul în timp ce se încarcă

Există motive înfricoșătoare în spatele acestui mit. Oamenii cred că folosirea telefonului în timp ce acesta se încarcă îl va face să explodeze sau să electrocuteze utilizatorul. Dacă folosești un încărcător de încredere, nu ar trebui să ai teamă, potrivit PlayTech.ro.PlayTech.ro

Încărcătoarele care nu sunt originale sunt fatale pentru baterie

Unul dintre principalele mituri se referă la faptul că orice încărcător altfel decât original îți va distruge iremediabil bateria. Aici există un sâmbure de adevăr, și anume că ar fi de preferat să eviți încărcătoarele ieftine, cumpărate din locuri obscure. Un experiment făcut de cei de la Lifehacker arată că, într-adevăr, încărcătoarele originale sunt de preferat, dar și cele provenite de la retaileri de încredere, precum Belkin și KMS funcționează.

sursa: observator.tv

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite