Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glorie Aradului pe stadionul GLORIA: a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung șir de dopuri PET

Glorie Aradului pe stadionul GLORIA: a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung șir de dopuri PET
Comentează 5

Ziua de 2 iulie 2016 va rămâne în istoria Aradului ca și ziua de glorie în care s-a reușit doborârea recordului stabilit în Belgia în 4 aprilie 2014. Dacă atunci belgienii reușiseră să alcătuiască un lanț de capace de sticlă lung 442 de metri și numărând 87.575 dopuri, azi pe stadionul GLORIA din Arad grupul de inițiativă coordonat de către Asociația Centrul Județean de Voluntariat Arad în cadrul proiectului FII ECOLOGIC, a realizat un lanț lung de 2.290 metri și alcătuit din 197.319 capace.

Inițiatorii au fost: CENTRUL JUDEŢEAN DE VOLUNTARIAT ARAD, POLIȚIA LOCALĂ ARAD, GARDA NAȚIONALĂ DE MEDIU – COMISARIATUL JUDEȚEAN ARAD, CENTRUL MUNICIPAL DE CULTURĂ ARAD, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ARAD, SC POLARIS M HOLDING SRL, ASOCIAȚIA EDUCATIO.

Colectarea DOPURILOR PET s-a realizat în lunile mai şi iunie prin partenerii și instituțiile înscrise în proiect și anume:

COLEGIUL NAŢIONAL “VASILE GOLDIŞ” ARAD, ȘCOALA GIMNAZIALĂ TÎRNOVA, GRADINIŢA P.P. NR. 14 ARAD, LICEUL TEHNOLOGIC„IULIU MOLDOVAN”ARAD, SCOALA GIMNAZIALĂ NR 2 PECICA, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.5 ARAD, GRĂDINIȚA PN NR. 11 ARAD, 1 GIMN. “NICOLAE BALCESCU” – ARAD, ȘCOALA GIMNAZIALĂ FRAȚII NEUMAN ARAD, GRADINIȚA P.P.NR.8 ARAD, GRADINITA PP CURCUBEUL COPIILOR ARAD, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”CAIUS IACOB ” ARAD, COLEGIUL NATIONAL ”ELENA GHIBA BIRTA”, COLEGIUL ECONOMIC ARAD, LICEUL DE ARTE “SABIN DRAGOI”, ASOCIAȚIA CITY GUIDE ARAD, ASOCIAȚIA CENTRUL DE EXCELENȚĂ ARAD.

„Astăzi am doborât un record mondial pe care îl vom omologa, un record într-adevăr simpatic, cu cel mai lung șir de dopuri pet din lume, acest șir arătând de fapt munca întregii comunități, munca celor care s-au implicat și au adus peste 150 de persoane astăzi aici, peste 17 școli implicate, peste 20 de parteneri angrenați, peste 20 de reprezentanți din mass-media, în final dorindu-ne de fapt să implicăm comunitatea și iată că am reușit! Am reușit să doborâm recordul!

Noi ne propusesem pentru Guinness World Records să adunăm 100.000 de dopuri, însă iată că am strâns cu mult mai multe și am înșiruit în final 197.319 bucăți”, a precizat Glad Varga, președintele Centrului Județean de Voluntariat Arad.

Galerie foto (481)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite