Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „Programul ElectricUp trebuie regândit din punct de vedere al implementării, pentru a evita descurajarea IMM-urilor”

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru anreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că Programul ElectricUp trebuie regândit din punct de vedere al implementării, pentru a evita descurajarea IMM-urilor de a aplica.

Glad Varga: „Programul ElectricUp trebuie regândit din punct de vedere al implementării, pentru a evita descurajarea IMM-urilor”
Comentează 0

„La peste un an de la finalizarea perioadei de înscriere în cadrul primei sesiuni a Programului ElectricUp, ieri, s-au publicat listele finale ale contestaţiilor admise şi ale celor respinse.

Pentru un program esenţial, care vine în sprijinul IMM-urilor în contextul actual al creşterii preţurilor la energie şi gaze şi care, implicit, facilitează tranziţia energetică, durata de analiză a aplicaţiilor depuse este inacceptabil de îndelungată. Este evident că un astfel de program trebuie regândit din punct de vedere al implementării, pentru a evita descurajarea IMM-urilor de a aplica. Este vital ca schemele de ajutor pentru aceşti agenţi economici să fie gândite, astfel încât gradul de valorificare a posibilităţilor de trecere la energie verde să fie maxim”, susţine Glad Varga.

„ElectricUp” este un program de finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii și domeniul HORECA. Programul presupune instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a unor staţii de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Pentru a afla detalii despre Programul ElectricUp intraţi AICI.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite