Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „Programele de prevenție în sănătate există doar pe hârtie”

Deputatul liberal de Arad Glad Varga susține că programele de prevenție în Sănătate există doar pe hârtie, astfel încât depistarea bolilor în fază incipientă are de suferit.

Glad Varga: „Programele de prevenție în sănătate există doar pe hârtie”
Comentează 0

Afirmația a fost făcută, ieri, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății. „În fiecare an, ziua de 7 aprilie marchează Ziua Mondială a Sănătăţii, iar tema anului 2019 este legată de asigurarea universală a serviciilor de sănătate, în special a celor primare, de prevenţie. Sloganul «Sănătate pentru toţi!» subliniază necesitatea ca toţi oamenii să beneficieze de serviciile de sănătate de care au nevoie, la momentul şi locul în care au nevoie de acestea”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Acesta mai spune că demersul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este parte a unui obiectiv ce trebuie să fie prioritar pentru orice naţiune şi orice guvern. „În România, activitatea de prevenţie este cu mult sub nivelul practicat în ţările Uniunii Europene. Depistarea bolilor în fază incipientă se poate realiza prin promovarea şi implementarea programelor de prevenţie în sănătate, care în prezent există doar pe hârtie, din lipsa cadrelor medicale şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat. Politica actuală din domeniul sănătăţii este însă departe de scăderea costurilor cu tratamentele din sistemele de sănătate”, a încheiat Glad Varga.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite