Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga, mentor în cadrul hackatonului studenţesc „România fără dosar”

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreeprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic este mentor în cadrul hackatonului studenţesc „România fără dosar”.

Glad Varga, mentor în cadrul hackatonului studenţesc „România fără dosar”
Comentează 0

„Reducerea birocrației este o provocare importantă în România și implicarea studenților constituie o modalitate utilă de abordare în acest sens, prin perspectiva proaspătă și soluțiile inovatoare pe care tinerii le pot oferi pentru a rezolva problemele existente.

O iniţiativă pe această temă este «România fără dosar», un hackaton studenţesc, aflat deja la a treia ediţie, care îşi propune  eliminarea cozilor de la ghișeu prin programări online în toate instituțiile și colectarea într-un singur loc a tuturor informațiilor despre actele necesare pentru obținerea serviciilor publice corespunzătoare evenimentelor de viață.

În calitate de mentor în această competiţie, invit aşadar studenţii interesaţi să participe la identificarea şi analizarea proceselor birocratice inutile sau redundante din cadrul instituțiilor publice şi să contribuie la proiecte de dezvoltare a aplicațiilor sau a platformelor digitale, care să faciliteze și să simplifice procesele administrative”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Detalii suplimentare despre constituirea echipelor de studenţi şi calendarul ediţiei a 3-a „Portal unic de informaţii şi programări online” sunt disponibile aici: https://romaniafaradosar.ro   

Vă încurajez să participaţi şi aştept cu interes propunerile voastre!”, a ţinut să le transmită studenţilor deputatul arădean.

Un hackathon (în română scris și hackaton, cunoscut și ca hack day, hackfest sau codefest) este un eveniment în care mai mulți programatori, dar și alte persoane ce participă la dezvoltarea de software (designeri, manageri de proiect etc.), colaborează pentru dezvoltarea unui proiect software.

Un hackaton este un eveniment în care mai mulți programatori, dar și alte persoane ce participă la dezvoltarea de software (designeri, manageri de proiect), colaborează pentru dezvoltarea unui proiect.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite