Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga ales în locul ministrului Costel Alexe să reprezinte România în Adunarea Parlamentară a Mediteranei

Deputatul liberal arădean Glad Varga a fost ales, astăzi, de birourile reunite ale Senatului și Camerei Deputaților să facă parte din delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, în locul ministrului Mediului, Costel Alexe. Arădeanul va reprezenta astfel România, alături de alți cinci parlamentari.

Glad Varga ales în locul ministrului Costel Alexe să reprezinte România în Adunarea Parlamentară a Mediteranei
Comentează 3

„Este o onoare pentru mine că am fost ales să reprezint interesele României în cadrul acestei structuri care are ca obiective garantarea securităţii şi stabilităţii în regiune; promovarea păcii,  promovarea şi consolidarea încrederii între statele membre. Aflată la granița estică a Uniunii Europene și a NATO, România are nevoie de parteneri stabili în regiune, de parteneri împreună cu care să găsească cele mai bune soluții pentru problemele specifice acestei zone”, susține Glad Varga.

Adunarea Parlamentară a Mediteranei a fost înfiinţată în scopul de a promova participarea tuturor statelor mediteraneene la examinarea problemelor de interes pentru regiune. Sesiunea inaugurală a Adunării Parlamentare a avut loc în septembrie 2006, la Amman.

Structura este formată din reprezentanţi ai parlamentelor din 27 de ţări: Albania, Algeria, Andorra, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Croaţia, Egipt, Franţa, Macedonia de Nord, Grecia, Iordania, Italia, Israel, Liban, Libia, Malta, Maroc, Monaco, Muntenegru, Palestina, Portugalia, România, Serbia, Siria, Slovenia, Tunisia şi Turcia.

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite