Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sărbătoarea Vinului în Podgorie - Ghioroc, 14 septembrie, ediția a VII-a (FOTO-VIDEO)

Duminică a avut loc Deschiderea Ediției a VII-a a Sărbătorii vinului în podgoria Miniș- Măderat- Ghioroc. A FOST UN SPECTACOL CA ÎN BASME, la care au participat câteva mii de oameni din toată zona podgoriei și din tot județul Arad. Am avut ocazia să întâlnesc câteva tinere ce spuneau că sunt din Deva, deci iată că sărbătoarea vinului a depășit granița județului Arad datorită faptului că la GHIOROC AN DE AN SE ȚINE CEA MAI FRUMOASĂ SĂRBĂTOARE din podgorie.

Sărbătoarea Vinului în Podgorie - Ghioroc, 14 septembrie, ediția a VII-a (FOTO-VIDEO)
Comentează 0

Și anul trecut la fel ca și anul acesta primarul și echipa primșriei Ghioroc s-au strșduit ȘI AU REUȘIT să  facă o REUȘITĂ DIN ACEASTĂ SĂRBĂTOARE. Toată stima pentru acest tânăr primar care a organizat o manifestare culturală și care duce cu mândrie acest obicei frumos din Podgorie, locul de unde s-au născut primii viticultori, aici fiind prima școala viticolă înființată în România.

An de an la GHIOROC vin invitați de marcă la această frumoasă sărbătoare iar în acest an au urcat pe scena mulți artiști, printre care  Traian Ilea și Valeria Codorean, Ansamblul de dansuri ,,Junii Podgoriei din Ghioroc” condus de Marius Ureche, Grupul ,,Florile Podgoriei din Ghioroc” condus de Tomoioagă Bianca, Ansamblul de dansuri ,,păstrătorii Tradiției din Covăsânț”, Ansamblul ,,Armonia Mureșană”, Interpreta Andrea Covaci, Ansamblul ,,Doina Mureșului” condus de Viorel Nistor, Solista de muzică populară Maria-Mădălina Motorca din podgoria Aradului mai precis din Măderat o fata cu părul auriu ca strugurii din podgorie toamna la surechi.

Apoi o demonstrație de Judo a Clubului Sportiv Podgoria Ghioroc -  Invitați: Lotul Național de JUDO Cadete al României. Nu au lipsit nici intepreta Monica Blaga, Corul ,,Emil Monția” condus de Ovidiu Boar împreună cu corul bărbătesc al Bisericii Ortodoxe Miniș, dar și Benone Sinulescu, al cărui recital a ridicat publicul în picioare. Plus Ansamblul de dansuri ,,Junii Podgoriei și solista de muzică ușoară Boroneamț Mădălina din Ghioroc care după ce a coborât de pe scenă a fost asaltată de-a dreptul de drăgălașele fetițe podgorence pentru autografe. Nu am putut să nu mă bucur când am văzut cum acești îngerași știu să prețuiască o fiică a comunei și un  talent care s-a născut pe scena de la GHIOROC, de care județul nostru poate fi mândru. Am văzut-o pe MĂDĂLINA de când era o fetiță, urcând pe scenă iar acum am întâlnit o domnișoară talentată care se bucură de succesul propriu și de sprijinul celor apropiati și dragi ei.

Pe scenă au mai urcat: Trupa Brethless cu interpreta Cuc,  Daniels Brothers Band, Orchestra Rapsodia cu intepreții Daniela Han și Radu Vand, Trupa Fantazia. Iar ultimii au fost  cei din trupa  lui Alex Velea & Band care au ridicat atât copiii cât și tineretul în picioare.

Pe tot parcursul sărbătorii tinerii ridicau spre cer deasupra GHIOROCULUI lampioane colorate ceea ce a dat un farmec aparte acestui eveniment și desigur nu a lipsit nici focul de artificii de care s-a bucurat toată lumea pentru că cerul deasupra GHIOROCULUI a explodat în mii de culori. Pot să spun cu  tărie că rar mi-a fost dat să văd așa artificii frumoase în județul ARAD.

Iată că și de aceasta dată echipa Primăriei GHIOROC cu primarul și viceprimarul au fost la înălțime cu organizarea și cu tot ceea ce a ținut de dânșii, pentru a face din această sărbătoare O CARTE FRUMOASĂ DE VIZITĂ  pentru această comună din Podgorie. PRIMARUL ȘI VICEPRIMARUL MULȚUMESC TUTUROR CELOR PREZENȚI, SPONSORILOR DAR NU ÎN ULTIMUL RÂND CONSILIULUI JUDETEAN ȘI CENTRULUI CULTURAL ARAD PENTRU SPRIJINUL ACORDAT și speră ca la anul viitor să ne reîntâlnim cu toții la GHIOROC cu aceeași bucurie de a petrece aici în Podgorie.

FOTO-VIDEO-TEXT: Dorin Bodea

Galerie foto (884)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite