Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Vreau ca toți românii și româncele să câștige mai bine, în România”

Parlamentul European a dezbătut în ședința de plen de la Bruxelles măsurile necesare pentru consolidarea aplicării principiului egalității de remunerare pentru aceeași muncă, sau pentru o muncă de aceeași valoare, între bărbați și femei. În urma dezbaterii, parlamentarii europeni au trecut și la vot.

Gheorghe Falcă: „Vreau ca toți românii și româncele să câștige mai bine, în România”
Comentează 2

Încă de la începutul acestui an am tot vorbit despre cât de importantă este munca de valoare egală. În esență, ne dorim transparență salarială și mecanisme de asigurare a respectării legii în toate statele UE. Personal, așa cum am mai spus și cu alte ocazii, ca fiu, ca soț dar mai ales ca tată al unei fiice minunate, îmi doresc ca și ea și fiicele dumneavoastră, să trăiască într-o lume în care șansele sunt egale pentru toți și răsplata este egală pentru toți. Nu vreau nici eu și niciun părinte normal din lumea aceasta o egalitate garantată la nivel de rezultate. Ar fi imoral și imposibil. Rezultatele sunt garantate doar de dorința de învățare, de puterea de muncă, ambiția și determinarea fiecăreia sau a fiecăruia dintre noi. Atât. Însă, și pentru asta am votat măsurile dezbătute, vreau ca fiica mea și fiicele dumneavoastră să fie plătite pentru munca lor exact ca un bărbat aflat în aceeași funcție, cu aceleași atribuții, iar aici mai avem noi de muncă, la nivel politic, în toată Uniunea Europeană! Această discrepanță de salarizare, bazată pe gen și nu pe merit, nu mai poate fi tolerată, iar ea trebuie pur și simplu anihilată. Cum? Prin transparență și prin legi clare”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Eurodeputatul Falcă a vorbit și despre situația din România unde „datorită salariilor oricum în general mai mici, stăm relativ bine, la nivel statistic. Adică suntem pe locul doi în UE, după Luxemburg și avem una dintre cele mai mici diferențe de salarizare între femei și bărbați, pentru aceeași muncă. Asta, desigur, nu e o scuză pentru salarii mici”. „Vreau ca salariile din România să crească la fel pentru toți. Vreau ca angajații, bărbați sau femei, să se poată califica, să poată deveni mai productivi, să poată avansa, vreau ca indiferent de gen, toți românii și româncele să câștige mai bine, în România! Asta, desigur, așa cum voi spune mereu, depinde și de noi și de felul în care ne raportăm la munca noastră, de seriozitatea cu care o abordăm.  

Dar în ceea ce privește decizia politică și partea legislativă, voi face tot ce ține de mine în Parlamentul European, și nu numai, pentru ca această situație, de oportunități egale și de răsplată egală, să devină realitate pentru fiicele noastre, pentru mamele sau soțiile noastre. Pentru că așa este și drept și normal”, a încheiat Gheorghe Falcă.

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite