Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Sprijinim arta contemporană locală!”

Ministerul Culturii  a demarat o acțiune de susținere a achiziţiilor de artă contemporană pentru patrimoniul cultural naţional, care să stimuleze producția și tezaurizarea artei contemporane. Europarlamentarul Gheorghe Falcă anunță că alături de primarul Bibarț, cei doi viceprimari și CLM se alătură inițiativei ministerului.

Gheorghe Falcă: „Sprijinim arta contemporană locală!”
Comentează 0

„În urma apelului Ministerului Culturii de a veni în sprijinul artei contemporane locale am decis împreună cu primarul Bibarț, viceprimarii Bulbuc, Bognar şi Consiliul Local Municipal să ne alăturăm inițiativei de a achiziționa piese create de artişti locali şi regionali.

Arta şi cultura sunt domeniile grav afectate de către valul pandemiei şi consider că este necesar, ca şi comunitate, să arătăm sprijinul pentru acestea.

Am avut deja o primă discuție despre constituirea unui fond de artă plastică la nivel regional.

Este foarte bine venit acest concept propus de către Ministerul Culturii în special datorită faptului că Aradul se pregăteşte să fie partener oficial al proiectului  «Timişoara, Capitală Europeană a  Culturii 2021»!

Aradul a promovat mereu arta vie, a celebrat artiştii contemporani şi nu numai, tocmai de aceea ne dorim sprijinirea acestui segment care aduce culoare, emoție şi frumusețe subiectivă în viețile noastre, a tuturor!”, a declarat europarlamentarul Gheorghe Falcă.

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite