Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Românii afectați de seceta severă primesc 75 de milioane de euro”

Europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă susţine că fermierii români afectaţi de secetă în 2021 şi 2022 vor primi un ajutor de 75 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Gheorghe Falcă: „Românii afectați de seceta severă primesc 75 de milioane de euro”
Comentează 0

„România a fost grav afectată de secetă în această vară, iar fermierii au avut pierderi imense. În acest context se aștepta aprobarea de către Comisia Europeană a unui ajutor de stat în valoare de 75 de milioane de euro. Acum, Comisia Europeană a aprobat acest ajutor pentru compensarea fermierilor din România care au suferit pierderi ca urmare a secetei severe din anii 2021 și 2022. Ajutorul se adresează producătorilor de grâu, triticale, secară, orz, ovăz și rapiță și se va acorda sub forma unui sprijin direct nerambursabil. Suma va fi direct proporțională cu pierderile suferite și se va aloca fermierilor care au pierdut mai mult de 30% din recoltă. Întreaga schemă de finanțare se va derula până pe 31 decembrie 2022.

În mod clar fermierii români aveau nevoie de această finanțare, o adevărată gură de oxigen în contextul secetei severe care i-a afectat, dar și a creșterii costurilor de producție ca urmare a războiului din Ucraina”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite