Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Premierul Cîțu a dat un mesaj favorabil dezvoltării și descentralizării” (FOTO)

Premierul Florin Cîţu s-a aflat în această seară la Arad, unde a participat la şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest care s-a desfăţurat în Sala Ferdinand a Primăriei. Potrivit reprezentanţilor PNL, prezența prim-ministrului a marcat importanța ședinței, în condiţiile în care atât Guvernul cât și administrația regională și locală sunt interesate de oportunitățile de a utiliza fondurile europene pentru dezvoltare.

Gheorghe Falcă: „Premierul Cîțu a dat un mesaj favorabil dezvoltării și descentralizării” (FOTO)
Comentează 0

„Guvernarea construită în jurul PNL, administrația județeană și locală din Arad au aceste puncte comune: noi credem că investițiile, proiectele de anvergură sunt cele care asigură o calitate mai bună a vieții pentru toți. Îi mulțumesc prim-ministrului Florin Cîțu pentru mesajul puternic favorabil dezvoltării dar și descentralizării, pe care l-a dat prin prezența sa aici, la Arad. Îl felicit pe președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest, Iustin Cionca, pentru organizarea acestui eveniment și pentru modul în care lucrează cu administrațiile locale și ADR Vest, pentru a pregăti investițiile regionale. Mă bucur că ne aflăm într-un proces de descentralizare a modului în care sunt utilizate fondurile europene în regiune, că proiectele se vor evalua, contracta, implementa și plăti direct de la nivel regional. Avem oportunitatea de a realiza și finanța reforme pentru infrastructură, educație, sănătate, mediu și digitalizare, domenii care înseamnă de fapt dezvoltare și șanse la o viață mai bună pentru toți. Trebuie să construim mecanismele prin care folosim această oportunitate. Aradul este pregătit cu proiecte și cu experiența dobândită în utilizarea fondurilor europene până acum, sunt convins că următorii ani vor aduce o nouă etapă de dezvoltare”, a declarat europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad.

În ceea ce-l priveşte, trebuie spus că şeful Guvernului a făcut o prezentare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, susţinând că România are nevoie de investiţii în infrastructură, care trebuie făcute oricum, doar că prin PNRR e mai ieftin. „Avem proiecte şi avem diferite surse de finaţare, una dintre acestea fiind PNRR. PNRR are două componente, o componentă de reforme şi una de investiţii. Avem proiecte în derulare, dar dacă se întârzie, alte proiecte vor fi finaţate. Dacă nu lovim anumite borne, nu primim banii. O condiţie importantă este ca proiectele să fie mature”, le-a spus premierul participanţilor la şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest.

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite