Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă (PNL/PPE): „Energia regenerabilă este de o importanță primordială”

Eurodeputatul Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE) a vorbit despre importanța tranziției energetice la nivelul Europei și o victorie, în acest sens, a celor de la PPE. „Este o zi bună pentru tranziția energetică a Europei, deoarece ideea Grupului PPE de a crește lansarea energiei regenerabile până la o țintă de 45% până în 2030 a fost aprobată acum de o mare majoritate în comisia parlamentară”, a punctat eurodeputatul liberal.

Gheorghe Falcă (PNL/PPE): „Energia regenerabilă este de o importanță primordială”
Comentează 1

Gheorghe Falcă a explicat: „Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie a Parlamentului European a votat revizuirea Directivei privind energia regenerabilă (RED III). Energia regenerabilă este de o importanță primordială pentru atingerea neutralității climatice până în 2050 și pentru independența energetică a Europei. Războiul lui Putin împotriva Ucrainei obligă Europa să-și reconstruiască sistemul energetic și mai repede.

În acest context, hidrogenul va juca un rol cheie în decarbonizarea Europei, în special atunci când va fi generat din energie regenerabilă, cunoscut în mod obișnuit ca hidrogen verde. România are un potențial natural excepțional de a produce energie regenerabilă atât onshore, cât și offshore. Țara noastră este încurajată să investigheze și să-și dezvolte potențialul eolian offshore, care este semnificativ, după cum arată un studiu EPG (Energy Policy Group).

Nu în ultimul rând, Planificarea Spațială Maritimă Națională va trebui să țină cont de potențialul energetic offshore, iar România și Bulgaria trebuie să definească împreună, să convină și să coopereze cu privire la cantitatea de producție regenerabilă offshore care va fi desfășurată în bazinul Mării Negre până în 2050, cu pași intermediari în 2030 și 2040”.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite