Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

50 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină africană


Parlamentul European intervine în cazul fermierilor care au avut de suferit de pe urma virsului pestei porcine africane, România fiind una dintre țările grav afectate de această boală. Astfel, în cadrul ședinței plenare de miercuri, 23 octombrie, s-a votat alocarea din Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2020 a 50 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor afectați de pesta porcină africană, inclusiv fermierii din România.

50 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină africană
Comentează 1

„Am votat pentru ca amendamentele propuse de colegii mei, europarlamentarii PNL Siegfried Mureșan, Mircea Hava, membri în Comisia pentru bugete a Parlamentului European, Daniel Buda și Dan Motreanu, membri în Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, să fie validate și să venim în sprijinul fermierilor din România. Am înțeles nevoia de ajutor imediat pe care o au românii afectați direct de virusul pestei porcine africane și în timp ce Guvernarea PSD nu a gestionat această situație de criză, noi, la Bruxelles am luptat pentru drepturile românilor. Din păcate incapacitatea Executivului condus de Viorica Dăncilă a făcut ca numărul focarelor de pestă porcină africană să crească într-un mod îngrijorător, Aradul fiind unul dintre județele în care comunități întregi au fost afectate. Nu vorbim doar de fermierii care și-au văzut animalele omorâte, ci și de întreaga piață a produselor de carne de porc. Cele 50 de milioane de euro vor ajunge, în mare parte, la fermierii români, datele europene arătând că nu mai puțin de 90% dintre focarele de pestă porcină africană din Uniune sunt pe teritoriul României. Atunci când mi-am preluat mandatul de europarlamentar am promis că voi lupta de la Bruxelles pentru fiecare român și pentru interesele României. Asta am făcut și acum, prin susținerea amendamentelor depuse la bugetul Uniunii”, a transmis Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL – PPE.

Mai mult, Falcă a ținut să arate că nu toți europarlamentarii români au votat aceste amendamente „menite să fie un ajutor pentru fermierii noștri”. „Din păcate s-a văzut încă o dată cine luptă cu adevărat pentru România și cine lupta doar pentru interesele personale și ale grupului politic. Arădeanul Botoș a uitat, se pare, că arădenii și românii au fost loviți de această boală care a pricinuit pierderi importante de animale. Astfel că, în momentul votului Botoș a ales să nu susțină amendamentele pentru România, amendamente care nu făceau altceva decât să direcționeze zeci de milioane de euro pentru fermierii noștri loviți de această nenorocire”.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite