Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă (PNL Arad): “De unde am plecat și unde am ajuns!” (P)

Gheorghe Falcă (PNL Arad): “De unde am plecat și unde am ajuns!” (P)
Comentează 3

“Acum 13 ani am pornit la drum împreună cu voi, arădenii, și încă de atunci mi-am propus ca pe primul loc în tot și în toate să pun Aradul. Au fost ani grei dar frumoși, incredibil de multă muncă, dar o și mai mare bucurie la sfârșitul fiecărui proiect finalizat, la sfârșitul fiecărui an în care am reușit, împreună cu voi și cu echipa liberală, să construim încă o treaptă la dezvoltarea Aradului.

Sunt un om care gândește pe termen lung, pentru că acțiunile și deciziile de azi afectează mai ales ziua de mâine. Iar eu, îmi place să cred, muncesc pentru comunitatea de azi dar în egală măsură și pentru următoarea generație.

Nu spun faptul că suntem perfecți, că nu am greșit de-a lungul timpului sau că am făcut suficient de mult. La fel cum spunea cineva, doar ipocriții și leneșii cred că au făcut destul. Cred însă că am învățat din fiecare greșeală și că am putut să le ofer  zilnic arădenilor o variantă îmbunătățită a primarului căruia i-au dat votul de încredere de 12 ani încoace.

Când am preluat munca de primar, în Arad am găsit un oraș cu 32.000 locuri de muncă, astăzi, după mai bine de un deceniu, avem 80.000 de locuri de muncă. Știu că cel mai important element pentru voi, arădeni, pentru familiile voastre și implicit pentru bunăstarea generală este un loc de muncă stabil, cu un salariu bun care să vă permită un trai decent, o viață mai ușoară.

Pentru un primar care iese pe stradă, în mijlocul vostru, al oamenilor, care ascultă problemele tuturor, de la doamna care vinde legume în piață, la antreprenorul care și-a deschis recent un IMM, mândria vine din apropierea de oameni și din asigurarea că am putut să fac ceva concret pentru ei.

Îmi doresc ca Aradul să meargă înainte, de aceea unul dintre cele mai recente și ample proiecte ale Aradului, cel de regenerare urbană a spaţiilor din zona blocurilor de locuinţe din cartierele Alfa, Faleza Mures, Confecții, Micălaca, Vlaicu și Centru, este a doua investiție ca valoare în ultimii 25 de ani: aproape 50 milioane euro.

Lucrările vor consta în amenajarea de spații verzi, locuri de joacă și recreere, modernizarea căilor de acces și a iluminatului public, amenajarea de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate. Este unul dintre cele mai mari proiecte ale municipiului şi, din estimările noastre, în 2018 o să avem proiectul finalizat.

Aradul se poate mândri la ora aceasta că este campion național la atragerea fondurilor europene, cele mai importante proiecte realizate cu aceste fonduri fiind: 

-reabilitarea clădirii Colegiul Național Moise Nicoară Arad, în valoare de 52 milioane de lei (cea mai mare investiție în învățământ realizată din fonduri europene din România), 
-rețeaua de piste de biciclete, în valoare de 28 de milioane de lei, cu o lungime de 122 de kilometri (cea mai lungă rețea de piste de biciclete realizată din fonduri europene din România), 
-reabilitarea termică a blocurilor, în valoare de 26 de milioane de lei, în cadrul căreia au fost reabilitate termic circa 900 de apartamente (cele mai multe apartamente reabilitate din fonduri europene din România), 
-reabilitarea zonelor urbane cu deficiențe severe ale serviciilor de canalizare din municipiul Arad, în valoare de 324 milioane de lei, proiect care a dus la reabilitarea cartierelor Gai, Bujac și Sânicolau Mic (dacă nu luăm în calcul municipiul București, acest proiect este cel mai mare proiect de infrastructură din România),
-reabilitarea Centrului Vechi al oraşului, 
-reabilitarea Podului Traian, 
-construcţia centurii Aradului în regim de autostradă.

Prioritatea mea, atât din punct de vedere administrativ cât și politic, sunteți voi, arădenii. Voi sunteți locomotiva în politică, voi sunteți cei mai mari susținători dar și cei mai aprigi critici în ceea ce privește administrația locală, și pentru asta, vă mulțumesc!”

 

COMANDAT DE : PNL ARAD

REALIZAT DE : S.C. LEXUS PUBLICITATE SRL

COD MANDATAR FINANCIAR : 11160004


Scrie un comentariu

trimite