Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Plenara de la Strasbourg aduce în discuție viitorul Europei”

Agenda sesiunii plenare de la Strasbourg aduce în prim-plan o serie de evenimente și dezbateri privind prezentul și viitorul Europei.

Gheorghe Falcă: „Plenara de la Strasbourg aduce în discuție viitorul Europei”
Comentează 0

Această sesiune plenară este una extrem de importantă, iar discuțiile pe care le vom avea având un rol decisiv în ceea ce privește poziția Uniunii Europene în viitorul imediat. Desigur, vom dezbate situația din Ucraina și consecințele economice și sociale ale acestui război. Uniunea Europeană își va consolida capacitatea de a acționa și reacționa în fața unor provocări de acest tip.

Tot referindu-ne la viitor, vom dezbate rezultatele conferinței Viitorul Europe, iar prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, se va adresa plenului Parlamentului European prezentându-și viziunea asupra viitorului Uniunii.

Alte dezbateri din cadrul acestei sesiuni plenare cuprind teme precum: reducerea deșeurilor electronice, iar Parlamentul European va da undă verde negocierilor privind un încărcător comun pentru a contribui la reducerea deșeurilor electronice și la facilitarea încărcării dispozitivelor electronice portabile; inteligența artificială și mobilizarea de la nivelul Uniunii pentru poziția de lider în domeniul tehnologiei.

De asemenea, plenul va decide prelungirea pentru un an a certificatul digital al UE privind COVID. În februarie, Comisia a prezentat propuneri de prelungire a valabilității certificatului cu încă un an. Acest lucru ar permite, de asemenea, statelor membre să acorde certificate de testare bazate pe noi tipuri de teste antigen. În mod clar, titularilor certificatului nu ar trebui să li se restricționeze libera circulație în UE decât dacă este absolut necesar”, susţine europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă.

Alte subiecte importante la nivel european cuprind: statul de drept în Polonia și Ungaria, protejarea jurnaliștilor și garantarea libertății mass-mediei, stabilirea unei poziții cu privire la noul instrument de apărare comercială, protejarea femeilor refugiate împotriva violenței și a exploatării sexuale şi evaluarea cooperării între UE și Republica Moldova.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite