Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă, în plenul Parlamentului European: „Este imperativ necesară exploatarea gazului natural din Marea Neagră”

Europarlamentarul PPE/PNL, Gheorghe Falcă a luat cuvânt în plenul Parlamentului European, miercuri, astăzi, pentru a atrage atenția privind criza energiei și impactul asupra întreprinderilor și consumatorilor.

Gheorghe Falcă, în plenul Parlamentului European: „Este imperativ necesară exploatarea gazului natural din Marea Neagră”
Comentează 0

„Scumpirile la energie sunt un fenomen global, de necontestat astăzi, fiind necesare soluții europene urgente pentru a combate creșterea prețurilor la energie pentru întreprinderi și consumatori. Sărăcia energetică poate fi combătută prin energia din surse regenerabile, știind că piața europeană a energiei este influențată pe de o parte de creșterea prețului certificatelor verzi și pe de altă parte de creșterea prețului gazului natural, care este influențat la rândul său de politicile Federației Ruse. În contextul actualelor dezbaterilor europene susținem investiția în tehnologii care produc energie nucleară și gaze naturale. Subliniez, Comisia Europeană ar trebui să faciliteze realizarea investițiilor în gaze naturale și să evite crearea unor bariere suplimentare. Ca soluție pentru viitorul apropiat este imperativ necesară exploatarea gazului natural din Marea Neagră, de unde se poate extrage un miliard de metri cubi pe an”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.

În finalul intervenției sale, Falcă a subliniat: „Cunoscând impactul negativ al creșterii prețului la energie este obligatoriu ca statele membre şi Comisia Europeană să identifice soluții pentru a proteja populația afectată de această creștere, dar și să susțină mediul economic”.

Gheorghe Falcă este membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie și membru în Comisia pentru transport și turism, sectoare afectate de creșterea prețurilor în sectorul energiei. 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite