Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă, în cadrul Misiunii Economice Ucraina – Republica Moldova – România: „UE oferă Moldovei 60 milioane euro pentru a depăși criza energetică”

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) participă la Misiunea Economică între Ucraina, Republica Moldova și România privind integrarea economică europeană. În cadrul intervenției susținute de europarlamentarul român, acesta a transmis:

Gheorghe Falcă, în cadrul Misiunii Economice Ucraina – Republica Moldova – România: „UE oferă Moldovei 60 milioane euro pentru a depăși criza energetică”
Comentează 0

„În calitate de deputat în Parlamentul European și membru al Comisiei pentru Transport și Turism, am fost bucuros să aflu despre inițiativa Căilor Ferate Moldovei privind lansarea rutei feroviare regulate Iași - Chișinău, care trebuie sincronizată cu ruta obișnuită Chișinău - Odessa existentă în acest moment. Din poziția mea în Parlamentul European, apreciez activitatea enormă a Căii Ferate din Moldova care va relansa ruta feroviară obișnuită Iași - Chișinău, precum și consultările municipalităților de la Odessa și Iași cu scopul de a sincroniza programul rutei Iași – Chișinău – Odessa. Această rută este adecvată pentru industria turismului, fiind ideală atât pentru dezvoltarea turismului regional prin vizite scurte, cât și pentru transportul feroviar de marfa.

De asemenea, în calitate de deputat în Parlamentul European, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a promova această rută feroviară Iași - Chișinău-Odessa, deoarece creează numeroase posibilități de colaborare în sfera socială, economică și culturală. În definitiv această rută include trei poli de dezvoltare, extrem de importanți”.

În final, europarlamentarul Gheorghe Falcă a transmis că vizita de acum două săptămâni din Republica Moldova pe care a efectuat-o împreună cu o delegație PPE, are deja rezultate: „Uniunea Europeană va oferi sprijin Republicii Moldova 60 milioane euro pentru a depăși criza energetică”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite