Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Germania extinde lockdown-ul parţial până cel puţin pe 20 decembrie. Angela Merkel spune că e posibil ca măsurile să rămână în vigoare până în ianuarie

Angela Merkel a anunțat miercuri că toate cele 16 state federale ale Germaniei vor prelungi restricțiile pandemice impuse la începutul acestei luni până cel puțin pe 20 decembrie, adăugând că este foarte probabil ca măsurile să rămână în vigoare până în ianuarie.

Germania extinde lockdown-ul parţial până cel puţin pe 20 decembrie. Angela Merkel spune că e posibil ca măsurile să rămână în vigoare până în ianuarie
Comentează 0

„Numărul de infecții rămâne la un nivel prea ridicat. Situația nu ne permite să ridicăm măsurile pe care le-am luat în noiembrie”, a declarat Angela Merkel, citată de agenția Reuters, cancelarul confirmânt prelungirea lockdown-ului parţial, anticipată de presă.

Conform măsurilor convenite miercuri, întrunirile private vor fi limitate la cinci persoane începând cu data de 1 decembrie. De Crăciun, adunările de până la 10 persoane, fără a-i pune la socoteală pe copiii mai mici de 14 ani, vor fi totuşi permise, pentru a le permite familiilor și prietenilor să sărbătorească. Această restricţie ar urma să fie în vigoare între 23 decembrie şi 1 ianuarie, au propus landurile, care recomandă o plasare în carantină a participanţilor înainte şi după sărbători.

Guvernul federal şi ale landurilor vor discuta de asemenea cu comunităţile religioase pentru a lua măsuri pentru slujbele religioase, în scopul reducerii contactelor, potrivit textului, care recomandă totodată evitarea reuniunilor religioase ocazionate de evenimente speciale.

De asemenea, angajatorii şi şcolile vor fi îndemnate să demonstreze flexibilitate, permiţându-le oamenilor să stea acasă în perioada premergătoare Crăciunului.

Creșterea numărului de cazuri zilnice din Germania a determinat guvernul de la Berlin să implementeze un lockdown parţial pe 2 noiembrie, în încercarea de a opri al doilea val de coronavirus. Barurile și restaurantele rămân închise, în timp ce grădinițele și școlile vor rămâne deschise, la fel și magazinele, atâta timp cât respectă regulile de distanțare socială.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite