Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Găsit VIU după ce a stat blocat 17 ani într-o mină. Cum a supraviețuit

Câţiva MINERI din provincia chineza Xinjiang a avut o surpriză incredibilă. Care s-a petrecut în momentul în care galeria în care bărbaţii făceau excavaţii s-a deschis într-o secţiune a unei MINE mai vechi, care fusese abandonată cu 17 ani în urmă. După un CUTREMUR care a cauzat prăbuşirea unor mari secţiuni ale galeriilor.

Găsit VIU după ce a stat blocat 17 ani într-o mină. Cum a supraviețuit
Comentează 0

MINERUL ERA VICTIMĂ A UNEI EXPLOZII DIN 1997

În vreme ce MINERII explorau galeriile miniere, ei au dat peste Cheung Wai (59 de ani), un supravieţuitor al accidentului petrecut în 1997. Bărbatul a fost transportat imediat la spital, unde i se vor face evaluări fizice şi psihice complete în următoarele saptamani.

Bărbatul a rămas prins în subteran cu cadavrele a 78 dintre colegii săi decedati, dupa ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a lovit regiunea şi a slăbit structura de rezistenţă din lemn a minei, care s-a prăbuşit.

„Domnul Cheung a fost salvat de faptul că unele conducte de ventilaţie încă mai conectau "închisoarea" lui subterană cu suprafaţa, permiţându-i accesul la aerul care era suficient de pur pentru a-l ţine în viaţă”, după cum a notat presa chineză şi nu numai.

MINERUL S-A HRĂNIT CU ŞOBOLANI

Cheung a reuşit să supravieţuiască datorita unei "ascunzători" de urgenţă ce conţinea orez şi apă, stocate într-un depozit subteran, special conceput. În plus, bărbatul a capturat şi a mâncat şobolani. De asemenea, a colectat mari cantităţi de muşchi fosforescent de pe pereţii minei, care a constituit singura lui sursă de vitamine.

El a reuşi şi performanţa să le ofere funeraliile adecvate colegilor sai decedaţi, chiar dacă a trecut printr-o mare suferinţă fizică şi psihică.    

Sursa stirile.rol.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite