Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Galaxy Z Fold 5 lansat cu procesor Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy și o nouă balama

Galaxy Z Fold 5 lansat cu procesor Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy și o nouă balama
Comentează 0

Samsung a organizat recent evenimentul său anual Galaxy Unpacked, pentru prima dată acesta având loc la Seul, Coreea de Sud. În cadrul acestui eveniment compania coreeană a lansat mai multe produse cum ar fi Galaxy Z Flip 5, seria de tablete premium Galaxy Tab S9 și noua serie de ceasuri inteligente Galaxy Watch 6. De departe cel mai așteptat a fost telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 5.

Noul telefon Galaxy Z Fold 5 este un upgrade minor față de actualul Samsung Galaxy Z Fold 4, potrivit GizmoChina. În afară de un nou procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, aflat și pe seria Galaxy S23, singura mare noutate este o nouă balama. Aceasta îi permite noului Fold 5 să se plieze perfect plat.

Putem spune că dacă ați văzut un Samsung Galaxy Z Fold 4 și sigur ați văzut, atunci ați văzut și Galaxy Z Fold 5. Modulul camerelor foto din spate este același cu modelul actual Fold 4, la fel și protecția la intrare IPX8 – Ingress Protection, telefonul rezistând la până la 1,5 metri timp de 30 de minute. Galaxy Z Fold 5 nu este rezistent la praf. Ceea ce nu este la fel, comparativ cu Fold 4, este balamaua lui Fold 5. Compania Samsung a optat pentru o nouă balama în formă de lacrimă care îi permite telefonului să se închidă plat. De asemenea, balamaua vă va permite să utilizați telefonul în orice unghi.

Samsung Galaxy Z Fold 5 măsoară 13,4 mm grosime când este închis, în timp ce Fold 4 a avut 14,2 mm grosime. De asemenea, noul telefon a slăbit ceva și este cu 10 grame mai ușor decât Fold 4, care cântărește 263 grame. Pentru a fi purtat în buzunar tot este destul de greu.

Nici display-ul telefonului nu s-a schimbat prea mult. Ecranul exterior măsoară 6,2 inch (15,75 cm) și oferă o rezoluție de 2316x904 poxeli. Ecranul este de tip AMOLED și are o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz. În interior, aveți un spectaculos ecran Dynamic AMOLED 2X de 7,6 inch (19,30 centimetri) cu rezoluție de 2176x1812 px și o rată de reîmprospătare adaptivă de 120Hz. Ecranul principal poate atinge o luminozitate maximă de 1.750 niți.

Nu veți găsi multe schimbări în departamentul de hardware. Noul Galaxy Z Fold 5 este alimentat de platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, dar cam atât. Dar, trebuie să menționăm că actualul procesor este mult mai puternic decât cel aflat în Fold 4. Nici pe partea de memorie RAM și stocare lucrurile nu s-au schimbat.

Departamentul foto rămâne neschimbat. Aveți o cameră principală de 50MP în spate, însoțită de una cu unghi larg de 50 megapixeli și o cameră cu zoom de 10 MP. Pentru selfie-uri ai la dispoziție o cameră de 10MP pe ecranul exterior, o cameră foarte bună și o cameră mai puțin performantă de 4 MP sub afișajul interior.

Samsung Galaxy Z Fold 5 este alimentat de aceeași baterie de 4.400 mAh cu suport pentru încărcare cu fir de 25W și fără fir de 15W. Smartphone-ul vine din cutie cu sistemul de operare Android 13 și interfața  One UI 5.1.1. Aveți aici o bară de activități reproiectată, o funcție de glisare și plasare cu două mâini, printre alte caracteristici. S Pen-ul pentru pliabil a fost, de asemenea, făcut cu 40% mai subțire.

Prețul este destul de piperat, momentan pe site-ul Samsung România și doar la precomandă costă 9.400 de lei, varianta cu 12GB de RAM și 258/ 512GB stocare. Pentru varianta cu 1TB stocare trebuie să scoateți din buzunar 11.200 lei.


Scrie un comentariu

trimite