Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gala Administraţiei Arădene: performanța în administrație și implicarea în viața comunității au fost recompensate

Gala Administrației Arădene, ediția 2021, eveniment organizat de Consiliul Județean Arad în cadrul Săptămânii Economiei și Culturii, a răsplătit performanța în administrație, dar și implicarea societății civile în proiecte administrative, cu influență majoră asupra oamenilor.

Succesul unor administrații eficiente nu s-a rezumat doar la gestionarea eficientă a fondurilor proprii, canalizarea acestora spre prioritățile date de agenda cetățeanului, ci și prin curajul de a aborda noi direcții de dezvoltare, prin proiecte cu finanțări externe, prin asocieri administrative sau parteneriate. Sunt administrații locale care și-au îmbunătățit infrastructura edilitară – gaz, apă și canalizare, rețeaua educațională, asigurarea eficienței energetice etc. – atât pentru confortul și standardul de viață ale comunităților respective, cât și pentru a fi cât mai atractive pentru potențialii investitori. Alte administrații locale au investit inovativ în potențialul lor turistic, fie că a fost vorba de cultură, tradiție sau caracterul istoric al localităților. Însumat, aceste proiecte generează, la nivel local,  dezvoltare și bunăstare.

Gala Administraţiei Arădene: performanța în administrație și implicarea în viața comunității au fost recompensate
Comentează 0

În cadrul Galei Administrației Arădene au fost premiate 24 administrații locale, începând cu Municipiul Arad și continuând cu șase orașe – Curtici, Ineu, Lipova, Pecica, Sântana, Sebiș – și 17 comune: Bata, Buteni, Cermei, Ghioroc, Grăniceri, Pilu, Pleșcuța, Săvârșin, Seleuș, Semlac, Socodor, Șagu, Șimand, Șiria, Vinga, Zărand, Zerind.

O categorie aparte, în cadrul Galei, a fost recompensarea partenerilor Consiliului Județean Arad, reprezentanți ai sistemului educațional, ai mediului economic și ai societății civile. Colaborarea cu cele două Universități arădene, „Aurel Vlaicu” și „Vasile Goldiș” reprezintă preocuparea administrației județene pentru asigurarea legăturii între sistemul educațional – calificarea profesională a noilor generații – și cerințele pieței muncii, a mediului de afaceri. De asemenea, premierea lui Paolo Lorenzi, unul dintre promotorii dezvoltării Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, arată preocuparea Consiliului Județean pentru sprijinirea economiei arădene. Nu în ultimul rând, parteneriatul cu societatea civilă a fost evidențiat prin premierea Asociației Rubio „Pro Copilărie, Pro Viață” (pentru implicarea în reabilitarea, restaurarea sau modernizarea unor simboluri ale Aradului), a Asociației „Cetatea Voluntarilor” (pentru contribuția determinantă în modernizarea unor secții din Spitalul Județean) și a preotului Sergiu Vlad Sandu, care prin proiectul său – Centrul de Tineret ,,Bucurie în Ortodoxie” – conferă tinerilor și copiilor un cadru creștinesc de relaxare și petrecere a timpului liber.

„Gala Administrației Arădene a reprezentat, la această primă ediție, recunoașterea unor merite, recompensarea eforturilor și a muncii unor oameni care își canalizează activitatea pentru a oferi comunității condiții de viață cât mai bune. Am organizat această gală ca un semn de recunoștință pentru munca depusă de administrațiile locale și societatea civilă, de mediul academic și de oameni inimoși din comunitate, chiar dacă anul acesta premiem unele proiecte, iar anul viitor vom premia altele. Nimeni nu trebuie să se simtă exclus sau mai puțin important, pentru că tot ce facem, facem pentru județul nostru, pentru localitățile pe care le reprezentați și va veni rândul fiecărui proiect bun să fie premiat!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Sursa foto: Facebook Iustin Cionca

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite