Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FUGARUL Marian Zlotea, fostul europarlamentar condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare, s-a PREDAT în Italia

Fostul europarlamentar Marian Zlotea s-a predat în Italia! Acesta a fugit din România pe 13 ianuarie 2021, după ce a fost condamnat la opt ani și jumătate de închisoare cu executare. Zlotea și-a anunțat plecarea pe Facebook și spunea atunci că va ataca decizia instanței la CEDO.

FUGARUL Marian Zlotea, fostul europarlamentar condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare, s-a PREDAT în Italia
Comentează 0

„La SIC se afla in lucru mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Bucuresti, impotriva numitului Zlotea Marian, fost europarlamentar și fost sef al ANSVSA, condamnat la 8 ani și 6 luni închisoare pentru savarsirea infracțiunilor de trafic de influența in forma continuata și instigare la luare de mita in forma continuata. In urma cercetărilor efectuate s-a stabilit ca cel in cauza a părăsit teritoriul țării in ianuarie 2021, anterior emiterii mandatului, fiind dispusă urmărirea internaționala. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti, au continuat activitățile investigativ operative stabilind faptul se afla in IT, Bologna. In urma colaborării dintre cele doua state IT/RO a fost identificată adresa unde se ascundea persoana urmărită, reușindu-se depistarea sa in data de 23.02.2021”, au transmis autoritățile marți seara.

Fostul europarlamentar PDL și șef al Autorității Sanitar-Veterinare, Marian Zlotea, a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare, pentru corupție.

Zoltea a fost condamnat pentru trafic de influență, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și instigarea la luare de mită. În perioada cât a fost șef al ANSVSA, el îi obliga pe salariații Autorității să dea, lunar, bani pentru PDL.

El și-a anunțat fuga pe Facebook. ”Sunt nevinovat iar aceasta este o sentință nedreaptă dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunțuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpați arestați care, ulterior denunțurilor, au fost eliberați. Toată povestea s-a creionat în jurul acțiunilor sociale organizate pe lângă biserici în campania electoral din 2009. Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de corupție și trafic de influență fără nicio probă în acest sens.

Instanta de fond a Tribunalului Bucuresti a dispus în ceea ce mă privește o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pe care bineînțeles că am considerat-o nedreaptă și am atacat-o. Instanța de apel nu a respectat nici un drept la apărare pe tot parcursul procesului schimbând în penultimul termen al pronunțării încadrarea în trafic de influență fără ca acest lucru să se fi solicitat de vreuna dintre părțile implicate. Consider că această sentință este nedreaptă și este o plată politică pentru simplul fapt că nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva să preia PDL.

Voi ataca acestă decizie la ÎCCJ, la CEDO, la toate instituțiile europene abilitate care mă pot ajuta să-mi dovedesc nevinovăția. Oricine va avea curiozitatea de a citi acest dosar va vedea că nu există nicio probă care să mă incrimineze. Platesc acum exclusiv pentru simplul fapt că nu am plecat capul în fața deținătorilor puterii absolute”, a scris Zlotea după ce a plecat din țară.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite