Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fotoreportaj exclusiv pentru arq.ro din punctul de graniță cu Ucraina

Fotoreportaj exclusiv pentru arq.ro din punctul de graniță cu Ucraina
Comentează 0

Corespondentul site-ului nostru, neînfricatul Dragoș Grămadă, se află începând de astă-noapte (26.02) în punctrul de trecere al frontierei României cu Ucraina, mai precis la Sighetu Marmației, de unde ne-a transmis pe WhatsApp imaginile alăturate, cu familii de ucraineni care au apucat să treacă granița la noi, refugiindu-se din fața soldaților cotropitori ruși, mânați într-o luptă nedreaptă de delirul mesianic al lui Vladimir Putin, ce se visează un nou ȚAR, menit să refacă ”Marea Rusie”.

(Din păcate obsesia ALESULUI, ce va reda ”Maicii Rusii” măreția de odinioară, i-a fost alimentată lui Putin nu numai de către geopoliticieni naționaliști, gen Alexandr Dughin, ci și de un mare scriitor și dizident rus, Alexandr Soljenițîn, care a revenit în Federația Rusă după anul 2.000 și pe care Putin îl vizita cu regularitate și ”pravoslavnică sfințenie”. Iar acum se văd rezultatele!)

Totodată Dragoș ne-a relatat despre bărbați din Ucraina, ce au trecut în această noapte râul Tisa înot, deoarece datorită lipsei pașapoartelor sau vârstei sub 60 de ani nu au fost lăsați de grănicerii ucraineni să treacă prin punctul vamal. Așa că bieții oameni si-au trimis soțiile și copiii prin vamă, iar ei au traversat râul, reîntâlnindu-se apoi pe teritoriul României.

După cum se poate vedea din imagini refugiații din Ucraina, care reușesc să treacă granița prin punctul de la Sighetu Marmației, sunt întâmpinați de voluntari români cu mâncare, ceai, apă minerală și cafea.

Șirul refugiaților de război ce așteaptă să între în România, se întinde de-a lungul șoselei ucrainene pe o distanță mai mare de 15 km!

Reprezentanți ai Companiei de telefonie Orange au împărțit 3.000 de cartele Sim refugiaților ucraineni ajunși în vamă!

  În vamă a sosit și Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Vom reveni cu amănunte!

 

Vasile Zărandan

Foto: Dragoș Grămadă

 

Galerie foto (67)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite