Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fotoliu sau canapea – ce să alegi pentru camera de zi?

Relaxare, lectură, televizor, întâlniri familiale sau cu prietenii...oricare dintre aceste ocazii poate deveni motiv pentru care vei vrea să faci cea mai bună alegere atunci când vine vorba de canapeaua sau fotoliul potrivit preferințelor și nevoilor pe care le ai. Dar ce să alegi?

Fotoliu sau canapea – ce să alegi pentru camera de zi?
Comentează 0

Este suficient un fotoliu, ai nevoie de două sau merge mai degrabă o canapea? Sau amândouă, dacă este posibil? Iată mai jos câteva dintre aspectele care te-ar putea ajuta să decizi ce trebuie să alegi. 

De ce ai alege o canapea pentru camera de zi?

Dacă ai avea de ales între un fotoliu și o canapea, ai alege canapeaua mai ales datorită dimensiunii mai generoase pe care o are aceasta în fața fotoliului. După o ceartă cu partenerul vei dormi mult mai bine într-o canapea decât într-un fotoliu, iar serile de film sunt mai frumoase când stați lipiți unul de celălalt, nu la distanță de două brațe de fotoliu. Mai mult decât atât, dacă alegi unul dintre modelele de canapele extensibile, poți beneficia chiar de un pat pe care să îl folosești ocazional, dacă este nevoie să îți găzduiești familia sau prietenii. 

De ce ai alege un fotoliu pentru camera de zi?

În bătălia fotoliu vs. canapea, cel dintâi are de câștigat mai ales atunci când este vorba de un spațiu restrâns pe care dorești totuși să îl dotezi cu obiectele de mobilier necesare pentru petrecerea unui timp de relaxare absolută. Două fotolii vor fi mult mai ușor de încadrat în micul spațiu pe care îl ai, pe când o canapea este posibilă să nu își găsească locul; mai mult decât atât, mai repede muți fotoliile decât canapeaua. Cu toate acestea, dacă vrei să te relaxezi și să stai întins în fotoliu, este nevoie și de un suport pentru picioare suplimentar, însă trebuie să știi că același confort pe care îl ai într-o canapea îl poți avea și într-un fotoliu. 

Alte criterii de alegere între cele două piese de mobilier

Dacă nu ești hotărât dacă să alegi de pe Furnio.ro o canapea sau unul sau două fotolii, ar fi bine să ai în vedere și alte criterii. Bugetul este unul dintre aspectele care pot face diferența, deși dacă este vorba despre achiziția a două fotolii, nu vei fi departe de prețul pe care îl are canapeaua cu caracteristici asemănătoare. Mai bine acorzi o atenție mai mare modului de utilizare și scopului propus, numărului de locuri de care ai nevoie, precum și la modul de amenajare a încăperii sau locuinței.

Sursa de imagine: New Africa / Shutterstock.com


Scrie un comentariu

trimite