Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Au decis soarta Cazinoului. Află ce se va întâmpla cu această bijuterie arhitecturală

Proprietarii fostului cazinou al Aradului au luat o decizie privind soarta monumentului istoric, abandonat de câțiva ani și aflat în stare de degradare.

FOTO | Au decis soarta Cazinoului. Află ce se va întâmpla cu această bijuterie arhitecturală
Comentează 1

După ce a fost părăsit, imobilul a început să se degradeze vizibil, atât în interior cât și în exterior, iar mulți arădeni s-au întrebat care va fi soarta construcției, dacă nu cumva va ajunge o ruină. 

Reprezentanții Primăriei au spus cu mai multe ocazii că monumentul istoric se află în proprietate privată, fiind al unei firme, și că nu se pot face constrângeri asupra acesteia să investească în reabilitare.

Totuși, proprietarii au decis să restaureze imobilul și au depus dosarul la Primărie, de unde au obținut deja certificatul de urbanism. Urmează ca funcționarii să emită și autorizația de construcție, după care pot începe lucrările.

Teoretic, asta înseamnă că în doi-trei ani - dacă proprietarii nu prelungesc valabilitatea autorizației – fostul cazino își va recâștiga farmecul pierdut.

Clădirea a fost construită în stil neobaroc și a fost inaugurată în 1872. La acea vreme, cazinoul era frecventat de lumea bună a Aradului, dar și de mulți străini. 

Construcția a fost abandonată de mai multe ori în istoria sa,  iar după 1990 a ajuns în proprietate privată. În 2007, proprietarii au închiriat spațiul și a fost redeschis cazinoul, dar nu a funcționat prea mult. Ulterior, imobilul a găzduit un restaurant și un club.
 

Galerie foto (12)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite