Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Centrul orașului Lipova se schimbă total. Păcat că lucrările par să nu se mai sfârșească

Locuitorii din Lipova s-au săturat de șantier, iar veștile nu sunt tocmai bune. Dacă proiectul de reabilitare a centrului avea ca termen de finalizare 31 august, noul termen anunțat este 26 noiembrie.

FOTO | Centrul orașului Lipova se schimbă total. Păcat că lucrările par să nu se mai sfârșească
Comentează 1

Chiar și cu această prelungire, nu există certitudini că muncitorii își vor face treaba. Asta pentru că, potrivit reprezentanților Primăriei, doar 60 la sută din lucrări au fost realizate până în acest moment.

”Lucrările din centru merg mai greu, pentru că se montează pavajele. Sunt în jur de o sută de oameni care lucrează pe șantier, dar sperăm să există o mobilizare mai bună și să finalizăm proiectul cât mai repede”, a declarat, pentru ARQ, primarul Mircea Iosif Jichici.

Centrul medieval va avea un aspect cu totul nou, ceea ce ar putea atrage mai mulți turiști. Deocamdată, cine trece prin oraș este întâmpinat de gropi și noroaie.

Proiectul include refacerea rețelelor subterane de conducte pe 14 străzi, reabilitarea sistemulul de canalizare și a infrastructurii de suprafață, care prevede pavaje cu piatră cubică din andezit pe 12.000 de metri pătrați. Mai multe străzi sunt asfaltate, se realizează parcări, două sensuri giratorii, se schimbă mobilierul urban și se refac spații verzi.

Primăria a reușit să obțină, în 2011, o finanțare europeană de peste 31 de milioane de lei, însă lucrările, începute în 2012, au fost oprite la scurt timp, din cauza unor licitații cu scandal. Străzile au rămas sparte pe porțiuni mari, iar abia în acest an muncitorii și-au făcut din nou apariția, deși întregul proiect ar fi trebuit să fie finalizat încă din 2013.
 

Galerie foto (21)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite