Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fostul șef Transelectrica, arestat pentru 30 de zile


Fostul șef al Transelectrica a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Marius Dănuț Carașol este acuzat că și a falsificat diploma de studii superioare. Anchetatorii au descins ieri acasă la fostul director și l-au dus la audieri.

Fostul șef Transelectrica, arestat pentru 30 de zile
Comentează 0

Potrivit sursei citate, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naţionale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcţiei în cauză. Acesta ar fi folosit înscrisuri sau documente falsificate pentru ocuparea funcţiilor respective. Prejudiciul se ridică la 460.000 de lei (indemnizaţii brute încasate).

Marius Dănuț Carașol este acuzat că și-a falsificat diploma și CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. El a fost revocat pe 19 septembrie atât din funcția de președinte al companiei, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a autosesizat în acest caz încă din 19 septembrie.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite