Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fost şef ANAF: Relaxarea fiscală nu mai rezistă, este dezastru

Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu consideră că relaxarea fiscală operată de guvern a fost o eroare, iar momentul scadenţei se apropie. Aceasta ar explica şi bâlbăielile legate de intenţia de modificare a pilonului II de pensii. 

Fost şef ANAF: Relaxarea fiscală nu mai rezistă, este dezastru
Comentează 0

Fostul şef ANAF le reproşează liderilor PSD că de un an şi jumătate nu fac decât să se laude, într-o manierp propagandistă, cu ceea ce vor realiza în viitor, iar rezulatul nu este deloc cel aşteptat. 

"A fost o etapă de ţopăială fiscală, urmata de o etapă de harababură, cea în care suntem azi. E imposibil şi nicăieri în lume nu s-a mai pomenit, nu poţi să vii, concomitent, cu trei etape de relaxare fiscală. Când vii cu majorări în sectorul de salarii şi pensii nu poţi avea decât un singur deznodământ, ne îndreptăm spre un zid, ca dovadă această harababură, încep să-şi dea seama ce se întâmplă," a afirmat Diaconu.

Pronosticul fostului şef ANAF este că ân curând ne putem luam adio de la procesul de relaxare fiscală. Primul semn ar fi chiar discuţiile legate de pilonul II de pensii.

"A fost un demers asumat, au fost discutii péntru această posibilitate, inspiraţia modelului unguresc e destul de prezentă. Modificarea pilonului II a  fost avută in vedere încă din momentul redactării programului PSD şi aici e vorba de o mare de ipocrizie, pentru că incapacitatea ANAFde a colecta bani a devenit cronică. (...) Puţini ştiu că 55% din contributia la ANAF sunt de la micii contribuabili," a mai afirmat Diaconu. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite