Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Folosirea testelor anti-COVID-19 pe bază de salivă - APROBATĂ de CNSU pentru elevii din România. DOCUMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat sâmbătă testele rapide pe bază de salivă în unitățile de învățământ din România pentru a monitoriza epidemia de COVID-19 și infectările în rândul copiilor și elevilor. CNSU a decis să fie asigurată o primă cantitate de 70 de milioane de teste non-invazive pentru școli.

Folosirea testelor anti-COVID-19 pe bază de salivă - APROBATĂ de CNSU pentru elevii din România. DOCUMENT
Comentează 0

Decizia a fost luată după ce școlile din Capitală și din întreaga țară își suspendă, rând pe rând, cursurile, în online, din cauza accelerării infectărilor. Prin achiziționarea testelor non-invazive, se urmărește ca elevii infectați să poată fi diagnosticați rapid și să se evite astfel închiderea școlilor. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ și asigurarea fondurilor necesare achiziționării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 - (1) Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă.

Art.2 - Se propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 1 să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora. 

Citește continuarea pe: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite