Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Florin Cîţu a făcut anunţul: funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai depindă de rata de incidenţă de la 1 iunie. Premierul nu renunţă la carantina de noapte

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni seară, că, de la 1 iunie, funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă, în localităţile cu rată mare de vaccinare.

Florin Cîţu a făcut anunţul: funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai depindă de rata de incidenţă de la 1 iunie. Premierul nu renunţă la carantina de noapte
Comentează 0

Premierul Florin Cîţu a vorbit, luni seară, la TVR, despre posibile relaxări ale măsurilor de la 1 iunie, în contextul unei vaccinări accelerate.

„Putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%. Cred că putem să discutăm după 1 iunie de unele măsuri de relaxare. Masca – nu cred că este momentul, în spaţiul public. Putem să discutăm de evenimente unde oamenii sunt vaccinaţi, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidenţă dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat”, a declarat pemierul.

„Suntem într-un municipiu sau într-un oraş în care avem o rată de vaccinare mai mare – putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%”, a adăugat acesta.

Florin Cîţu anunţă relaxarea dar nu renunţă la mască şi la restricţiile de circulaţie pe timp de noapte

Forin Cîțu a făcut referire la măsuri „pe care le aşteptăm de un an de zile”, dar a precizat că totul este legat de vaccinare.

„Acum putem să vorbim de altfel de turism în această vară dacă ne vaccinăm”, a mai afirmat premierul.

“Avem un obiectiv important la 1 iunie 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem din nou la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanţe, trebuie să ne vaccinăm”, a afirmat premierul, potrivit News.ro.

Întrebat dacă nu putem vorbi nici măcar de eliminarea carantinei de noapte, Florin Cîţu a răspuns: “În acest moment nu, depinde cum evoluează lucrurile în perioada următoare”.

Circulaţia pe timpul nopţii este restricţionată, între orele 22.00 şi 5.00.

În prezent, funcţionarea restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor şi a altor operatori economici este restricţionată dacă rata de infectare dintr-o localitate depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite