Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Firma ginerelui unui consilier judeţean PSD pune „beţe-n roate” la Livada

Firma ginerelui unui consilier judeţean PSD pune „beţe-n roate” la Livada
Comentează 0

O firmă care ar trebui să execute lucrări în interesul cetăţenilor, asta bineînţeles în urma unei licitaţii câştigate, pune „beţe-n roate” şi asta din cauza unor ambiţii politice. Este vorba de firma ginerelui consilierului judeţean din partea PSD, Cornel Lucaci. Firma Moticu Cons SRL, deţinută de Marius Neag, care are mai multe lucrări la primăriile din judeţ, a întârziat lucrările în comuna Livada şi asta pentru că anumite pretenţii ale proprietarului firmei nu au fost îndeplinite.

 

S-a ajuns în instanţă

Firma Trans Cim SRL a câştigat licitaţia în urma căreia trebuia să asfalteze mai multe străzi din comuna Livada. Valoarea investiţiei se ridică la peste un milion de euro, dar fondurile proveneau din PNDL. În cadrul acestui proiect, alături de firma TransCim a intrat prin asociere firma Moticu Cons SRL. Problemele au apărut în momentul în care firma Moticu a pretins o sumă de bani de la TransCim, cu toate că aceasta nu a avut nicio contribuţie la proiect. De acolo, reprezentanţii Moticu au depus o plângere în instanţă, reuşind astfel să oprească lucrările pe toată durata procesului, acuzând Primăria Comunei Livada că nu doreşte să rezolve problema dintre cele două firme. Banii din PNDL s-au întors la minister, deoarece lucrările nu s-au desfăşurat şi astfel nu au fost cheltuieli.

În cele din urmă, instanţa s-a pronunţat în favoarea Primăriei Livada, care conform magistraţilor, nu avea nicio obligaţie de a interveni în conflictul dintre cele două firme. De asemenea, aceasta a mai spus că din moment ce Moticu Cons SRL nu a avut nicio cheltuială în cadrul investiţiei, nu i se cuvine niciun câştig din proiect.

Toată problema a fost că pe toată durata procesului lucrările au stat în loc, lucrări esenţiale pentru siguranţa rutieră a cetăţenilor, dar şi a participanţilor în trafic. Asta pentru că firma ginerelui lui Cornel Lucaci ar fi vrut să pună presiuni pe administraţia locală, totul din cauza unor ambiţii politice. Firma Moticu SRL ar fi trimis mai multe adrese Primăriei prin care solicita sistarea lucrărilor sau schimbarea dirigintelui de şantier. Primăria demarează în momentul de faţă procedurile pentru a recupera banii PNDL, dar lucrarea este în pericol de a se pierde, termenul de finalizare fiind 31 decembrie 2020.

Altă firmă a ginerelui lui Cornel Lucaci, aceleaşi probleme

Când am spus că se doreşte a se pune „beţe-n roate”, am făcut-o pentru că ceea ce se întâmplă la Livada nu este doar un episod singular. Firma Nedav SRL deţinută de acelaşi Marius Neag a oprit lucrările la noua grădiniţă ce se construieşte în comuna Livada. Să fie doar o coincidenţă că peste tot unde firmele ginerelui lui Cornel Lucaci au avut lucrări au existat şi probleme? Asemenea lucrărilor pentru asflatare, pentru grădiniţă s-au accesat fonduri prin PNDL, a cărei termen de finalizare este tot 31 decembrie 2020. Investiţia este una de peste 391.000 de euro.

 

În urma acestui conflict, cei care au de suferit sunt cetăţenii comunei Livada care din cauza unor manevre politice sunt nevoiţi să îndure disconfortul creat de sistarea lucrărilor. Ne vine greu a crede că socrul lui Marius Neag este străin de aceste probleme şi că nu ar avea un cuvânt de spus. Cornel Lucaci se află pe locul şase pe lista de consilieri judeţeni a PSD Arad, loc eligibil de altfel.

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite