Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Finanțare de un milion de euro pentru Lunca Mureșului

Finanțare de un milion de euro pentru Lunca Mureșului
Comentează 0

Administrația Parcului Natural Lunca Mureşului a reușit să obțină o finanțare de un milion de euro pentru un proiect pentru protejarea speciilor de plante.

Contractul de finanțare a fost semnat la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, suma fiind obținută prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în care ţările donatoare sunt Norvegia, Islanda şi Liechtenstein. 

”Proiectul îşi propune să restaureze mai multe agro-ecosisteme afectate de prezenţa unor specii invazive de plante, în special amorfa (salcâmul pitic), care ocupă sute de hectare de teren agricol în aria protejată. De asemenea, va fi organizată o campanie de conştientizare a comunităţilor din preajma Parcului Natural Lunca Mureşului cu privire la efectele negative generate de extinderea speciilor invazive de plante în aria protejată şi vor fi prezentate metodele de combatere a acestora”, precizează un comunicat de presă. 

Partenerii Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului în implementarea acestui proiect sunt: „Universitatea Aurel Vlaicu Arad“, care va realiza o strategie de combatere a speciilor invazive de plante şi „Asociaţia Centrul de Dezvoltare Arad“, care va implementa campania de conştientizare a comunităţilor locale.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite