Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Finalul proiectului „Acțiune de contracarare a riscului de inundații la nivel urban local” (ACHELOUS)

Finalul proiectului „Acțiune de contracarare a riscului de inundații la nivel urban local” (ACHELOUS)
Comentează 0

În zilele de 10 - 11 decembrie 2015, în orașul Vicenza din Italia, a avut loc  ultima întâlnire a partenerilor și conferința finală a proiectului „Acțiune de contracarare a riscului de inundații la nivel urban local” (acronim ACHELOUS), implementat de 9 parteneri, printre care și Municipiul Arad,  din 7 țări europene, în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2015. Proiectul ACHELOUS  este co-finanțat de Direcția Generală pentru Ajutor Umanitar și Protecție Civilă a Comisiei Europene (ECHO), prin Instrumentul Financiar de Protecție Civilă.

 

În cadrul proiectului au fost realizate, printre altele, 6 Centre Locale de Risc coordonate de orașele partenere, care formează împreună Centrul de Risc ACHELOUS. Centrul Local de Risc coordonat de Municipiul Arad a fost înființat prin semnarea unui acord de colaborare cu primăriile Nădlac, Pecica, Lipova și Păuliș, în data de 30 mai 2014.

 

O contribuție importantă a Aradului ca partener de proiect a fost organizarea exercițiului „Mureș 2015”, în perioada 26 -28 mai 2015, cu participarea structurilor locale implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

 

Continuitatea proiectului

•             Centrul Local de Risc ACHELOUS va continua să ființeze ca punct de contact și de legătură între partenerii implicați.

•             Pagina web ACHELOUS va continua să fie platforma pentru împărtășirea experiențelor legate de acțiunile de contracarare în caz de inundații.

•             Sistemul de monitorizare creat pentru proiectul ACHELOUS va continua să fie utilizat în situații de urgență reale.

•             Continuarea activității Centrelor Locale de Risc va fi garantată.

•             Toate autoritățile locale care fac parte din Centrele Locale de Risc vor menține cel puțin o persoană cu atribuții de diseminare a rezultatelor și activităților la nivel european. 

 

Partenerii de proiect ACHELOUS: Orașele Vicenza (Italia), partener lider. Arad (România), Paggaio (Grecia), Skopje (Macedonia), Borino (Bulgaria), Județul Virovitica – Podravina (Croația), Universitatea Padova (Italia) Universitatea Thessaly (Grecia), Organizația ”For the North Great Plain Region” (Ungaria).

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite

Inchide