Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul Românilor de Pretutindeni a început aseară în Grădiște

Festivalul Românilor de Pretutindeni a început aseară în Grădiște
Comentează 0

Festivalul Românilor de Pretutindeni a început în seara de joi, 27 Iulie, în curtea bisericii ortodoxe di Cartierul Grădiște pe ritmurile muzicii folk, totul petrecându-se sub binecuvântarea părintelui paroh Mihai-Octavian Blaj, acest ”Deus ex machina” al evenimentului.

”În seara aceasta, prin oamenii pe care îi veți vedea pe scenă, veți simți acea poezie și veți retrăi acei ani, care ne-au învățat să luptăm. Noi tot luptăm și în ziua de azi, dar sămânța acestei lupte s-a născut în Cenaclul Flacăra și-n acei tineri, acum cu plete cărunte, ce țin în continuare de acest deziderat. De a da tonul neamului lor! Iar pentru că, atunci când vorbim de sentimente, nu ne permitem nici să intrăm în derizoriu și nici să facem un spectacol, am încredințat acest eveniment în mâna unor profesioniști, care stiu, prin meseria lor, să scoată esența poeziei, să scoată tot ce-i mai bun din oamenii ce de acum înainte timp de trei zile vor intra în curtea bisericii”, a punctat părintele Mihai-Octavian Blaj în cuvântul de deschidere al evenimentului.

Prezentarea celei dintâi zile a festivalui a fost făcută de către jurnaliștii de televiziune, Izabela Vekaș și Sorin Ghilea iar capetele de afiș ale serii au fost Mircea Vintilă și Daniel Julean & Nicoleta Brola.

Galerie foto (144)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite