Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul „Ioan Slavici”, sâmbătă şi duminică la Șiria

Festivalul „Ioan Slavici”, sâmbătă şi duminică la Șiria
Comentează 0

Timp de două zile, în perioada 6 – 7 august, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Primăria Şiria şi Uniunea Scriitorilor Filiala Arad organizează, la Şiria, cea de-a doua ediţie a Festivalului „Ioan Slavici”.

Ediţia din acest an a festivalului va debuta în 6 august, la ora 09.00, în Piaţa din Pâncota, cu o prezentare „neaoşă” a programului evenimentului, de care se va ocupa actriţa Oltea Blaga, împreună cu elevii săi de la clasa de Actorie a Şcolii Populare de Arte Arad. „De data aceasta vom da festivalului o amploare naţională, deoarece vom lansa şi un concurs literar „Ioan Slavici”, dedicat atât tinerilor cât şi scriitorilor consacraţi, pe teme legate de opera lui Ioan Slavici, concurs care se va finaliza la mijlocul lunii noiembrie. În cadrul acestui concurs vom oferi mai multe premii pentru locurile I, II şi III, cuprinse între 200 şi 800 de lei, dar şi un mare premiu în valoare de 1000 de lei. Dorim să mediatizăm cât mai mult acest brand cultural numit „Ioan Slavici” şi să îi dăm amploarea cuvenită” – a precizat Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.

Categorii

Concursul literar „Ioan Slavici” va avea două categorii, pentru tineri şi studenţi, respectiv pentru scriitori consacraţi.

La prima categorie proza nu trebuie să depăşească 10.000 de caractere iar tema este „Condiţia şcolii de astăzi pentru un elev, student, tânăr învăţător sau profesor (satisfacţii, deziluzii, bucurii, etc)”.

În cea de-a doua categorie participanţii trebuie să scrie o proză care să nu depăşească 20.000 de caractere iar cerinţa este: „Imaginaţă-vă un Lică Sămădăul de astăzi, din zona Şiria – Podgoria. Creaţi, odată cu personajul, şi conflictele în care intră acesta (sociale, erotice, religioase, etc)”.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite