Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul de Muzică Religioasă a debutat cu o dezbatere (FOTO)

Festivalul de Muzică Religioasă are loc în aceste zile, în perioada 6-10 aprilie 2022, iar astăzi, festivalul a debutat cu o dezbatere intitulată „Rolul Muzicii Religioase în Mileniul al Treilea”. Organizatorii sunt Aurelian Boiț, Tiberiu Dekany, Daniela Boiț, Nicu Brânzeu, Cristina Cameniță, iar moderatorul a fost Dorin Frandeș. Amintim că partenerii evenimentului sunt Asociația Europeanul, Primăria Municipiului Arad, Filarmonica Arad, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad. Dezbaterea de azi a reunit reprezentanți ai tuturor cultelor religioase din județul Arad iar zilele următoare nenumărate concerte vor avea loc în locații deosebite. 

 

Festivalul de Muzică Religioasă a debutat cu o dezbatere (FOTO)
Comentează 0

Cred că nu exagerez dacă spun că astăzi Dumnezeu ne-a dat grația divină prin faptul că, cu ajutorul dumneavoastră, am reușit să reunim toate cultele creștine din municipiul și județul nostru. Sperăm ca acest eveniment să devină unul de tradiție în peisajul evenimentelor cultural-filantropice ale județului nostru. Bineînțeles, că astfel de evenimente nu au cum să fie realizate fără o contribuție constantă și permanentă a partenerilor noștri, a sponsorilor noștri și nu, în ultimul rând, a echipei de organizare”, a precizat Aurelian Boiț.

„Toate cultele religioase sunt prezente azi aici. Încă o dată ați dovedit că și aici Aradul este cu câțiva pași înaintea multora și vă mulțumesc tuturor pentru prezență și pentru aportul pe care îl aveți. În astfel de vremuri, întoarcerea la liniște, la pace, la gândurile bune pe care muzica religioasă le dă, este importantă, pentru că trebuie să o spunem cu sinceritate că muzica religioasă în sine este o rugăciune”, a spus Călin Bibarț, primarul municipiului Arad. 

 

Programul dezbaterii:

o Dorin Frandeș Moderator - Cultul Baptist

o Titlu de lucrare- "Pericole ale apelării excesive la facilitățile oferite de tehnologie"

 

o Vladimir Cusursuz – Cultul Baptist

o Titlu de lucrare „Contribuția muzicii corale în dezvoltarea muzicală a copiilor/elevilor ” 

 

o Laurențiu Muntean – Cultul Penticostal

o Titlu de lucrare “ Modern sau arhaic în cadrul repertoriului religios neoprotestant”

 

o Prof. Camenita Cristina – Cultul Adventist

o Titlu de lucrare “ Dumnezeu Om Muzică Nou ” - D. O. M. N.

 

o Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean – Cultul Orthodox

o Titlu de lucrare “ Muzica eclezială - factor de comuniune între oameni și Dumnezeu ”

 

Citește și: Festivalul de Muzică Religioasă din Arad - ediția 2022

Galerie foto (6)


Scrie un comentariu

trimite