Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul Cultural „Reşiţa în 10 dimensiuni”

Festivalul Cultural „Reşiţa în 10 dimensiuni”
Comentează 0

         Festivalul Cultural „Reşiţa în 10 dimensiuni” s-a deschis aseară, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu vernisajul expoziţiei de fotografie „Eterna Reşiţă”, realizată de Foto Clubul „BANATUL MONTAN”. La evenimentul desfăşurat în Sala de expoziţii „Horaţiu Vornica”, sală inaugurată cu această ocazie, după o completă modernizare, a asistat un public numeros, personalităţi artistice şi culturale, autorităţi publice, reprezentanţi ai Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

          În deschiderea evenimentului, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, Marian Apostol, a spus:
„Deschidem, astăzi a treiezeci şi cincia ediţie. Important este să putem duce acest festival mai departe. Acest lucru nu se poate întâmpla dacă nu se crează un parteneriat puternic între Casa de Cultură, instituţiile de cultură din oraş, administraţia locală şi judeţeană din acest spaţiu cultural. S-au făcut paşi importanţi în acest sens. Aici, lângă noi, este domnul primar Ioan Popa, este doamna prefect Florenţa Albu, şi aceasta este o dovadă clară că dânşii au acordat sprijinul necesar acţiunilor care se întâmplă în Casa de Cultură”.
Oficialităţile au vorbit despre importanţa evenimentului, afirmând că Reşiţa are mii de dimensiuni, iar oamenii care participă la edificarea şi prezentarea acestora sunt foarte importanţi pentru oraş. A vorbit şi directorul Teatrului de Vest Reşiţa, Nicolae Dumitru Vlădulescu, vicepreședinte al Fotoclubului Banatul Montan, care a lăudat sala „Horaţiu Vornica”, afirmând că, după o perioadă prea îndelungată de uitare, merita să fie redată reşiţenilor.
Despre eveniment au vorbit, Eugen Negrea AFIAP,Hon MPC, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, care a subliniat importanta existenței acestei Săli expoziționale și a mulțumit autoritaților pentru eforturile depuse pentru promovarea artei fotografice.
Președintele FotoClubPro Arad, Nelu Scripciuc EAAFR,AFIAP,Hon MPC a arătat faptul că este foarte important pentru un foto club să poată expune intr-o asemenea sală expozițională.
Referitor la expoziţie, Flavian Savescu, preşedintele Foto Clubului „BANATUL MONTAN”, a declarat:
„Suntem norocoşi pentru că reuşim să aducem reşiţenilor, cu ajutorul Primăriei, artă fotografică, prin intermediul acestei săli expoziţionale.Şi ne-am gândit să aducem această expoziţie, cu imagini din Reşiţa, deşi, locurile sunt cunoscute, am vrut să ne aducem şi noi prinosul nostru şi respectul faţă de locurile în care trăim. Sunt prezentate cele mai cunoscute obiective din oraş, centrul civic, binecunoscuta fântână cinetică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Grădina Zoologică, Muzeul Bantului Montan, Sala Poliovalentă, multe alte obicetive importante din Reşiţa. Cred că este un subiect care se potriveşte foarte bine cu evenimentele care încep astăzi”.
De asemenea acesta a ținut să sublinieze direcția pe care aspiră ca fotoclubul pe care îl conduce să o urmeze, respectiv continuarea colaborarii cu Asociația Artiștilor Fotografi din România și cu Foto Clubul Pro Arad, precum și faptul că își dorește ca Foto Clubul Banatul Montan să își ocupe locul în mișcarea fotografică din România.
Cu această ocazie, pentru strânsa colaborare și prietenie existente între Foto Clubul Pro Arad și Foto Clubul Banatul Montan, Flavian Savescu l-a declarat pe dl.Nelu Scripciuc membru de onoare al fotoclubului și i-a înmânat acestuia o placheta.
Acesta a precizat faptul că, pâna în prezent, pentru activitatea sa în domeniul fotografiei, a mai fost distins cu titluri onorifice de o asociație din America și una din China dar că niciunul din aceste distincții nu îi face o așa de mare și reală placere ca cea acordată de Foto Clubul Banatul Montan.
În expoziţia „Eterna Reşiţă” expun: Flavian Savescu, Art. AAFR, GPU CR2, Nicolae Dumitru Vlădulescu, Daniel Puşcău, Petre Dalea,Vali Marin, Dina Andronie, Bujorel Purice, Andrei Morariu, Cristian Nicola, Liviu Romanescu.

Galerie foto (15)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite