Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FESTIVALUL BERII îl aduce pe Puya la Arad

PUYA va concerta pe scena Festivalului Berii unde sunt așteptați mii de arădeni la unul dintre cele mai frumoase și cunoscute evenimente cu muzică şi bere bună din ARAD, în perioada 04-06 mai 2018, locația parcul Eminescu din Arad. Intrare LIBERĂ!

FESTIVALUL BERII îl aduce pe Puya la Arad
Comentează 0

Puya (Dragos Gardescu) activeaza pe scena hip-hop din anul 1995. Primul album lansat a fost alaturi de La Familia in 1997, intitulat "Baieti de cartier". Primul contract semnat cu o casa de productie a fost la varsta de 17 ani. La 19 ani lanseaza impreuna cu Sisu piesa "Tupeu de borfas" care ajunge pe primul loc in topurile de specialitate.


Primul album solo trebuia lansat in anul 2000, dar nu s-a mai lansat deloc pentru ca, desi masterul era gata, casa de discuri nu a mai lansat materialul, deoarece aparuse pe internet cu cateva luni inainte. Albumul continea colaborari cu Delia Matache, Uzzi, Paula Selling sau M&G. Albumul circula pe internet cu titlul "Pina la capat in felul meu".

Desi Sisu este arestat iar titulatura La Familia nu mai poate fi folosita, Puya lanseaza albumul "Foame de bani" sub numele de Sisu & Puya in 2005, single-ul "Foame de bani" bucurandu-se de succes chiar si astazi.

Puya initiaza in anul 2006 campania antidrog "Invata sa alegi". Campania a durat 2 luni, timp in care artistul a tinut seminarii in peste 30 de licee cat si in cateva penitenciare din tara. In acelasi an, artistul joaca rolul unui taximetrist in filmul " Legaturi bolnavicioase ", film regizat de Tudor Giurgiu.

In anul 2008 lanseaza primul album solo, "Muzica de tolaneala si deparavare" care se bucura de mare succes. "Viata noua", primul single de pe album, ajunge in top 100 pe pozitia 54, fara a avea nici o difuzare pe radiourile mainstream. Melodiile lui Puya imbina cu succes stilul comercial cu textele sociale.

Albumele "Romanisme 1" si "Romanisme 2" (2009-2010) marcheaza o schimbare in cariera artistului. Puya are single-uri de succes, colaborari cu Kamelia, George Hora , Alex Velea sau Connect-R, piese care au revolutionat hip-hop-ul romanesc.

"Nu merg pe ideea ca muzica trebuie sa ramana cum era odata sau auzi des sintagma - melodiilea alea din 98 erau tari - lumea se schimba in jurul nostru. Multi dintre cei care strigau "La Familia" pe "Tupeu de borfas" au copii, neveste, doua servicii si din ce in ce mai putin timp petru muzica. Mi-am propus sa readuc hip hop-ul la radio si in cluburi. E o alta generatie. Cu siguranta nu toti o sa aprecieze schimbarea pe care am facut-o, dar nu imi este frica de critici.", declara Puya.

Anul 2012 este anul single-urilor noi si diferite. Artistul lanseaza piese in functie de starea sa de spirit, lanseaza piese de net care devin hituri mainstream. Exemplul cel mai elocvent este "Nimic nu e nou", urmat de colaborarea cu Cornel Ilie de la Vunk - "Altcineva" si noul single Iris "O Lume Doar A Lor".

Puya a anunțat albumul nou La Familia, dar care nu a mai fost produs în totalitate. O altă încercare a avut loc în anul 2017, după 20 de ani de la existența trupei, care, de data aceasta, a avut succes, iar noul album a fost lansat vineri, 9 iunie 2017.

***

Pe scena festivalului vor concerta și VESCAN, MIRCEA BANICIU&BAND, EL NINO, THE MOTANS, CARGO, IBAND, DJ PROJECT, DIRECȚIA 5.

Evenimentul va reuni multă lume bună, muzică de calitate, zeci de producători de bere, zeci de corturi, sute de mese şi mii de halbe. 

Astfel se continua tradiția renumitelor festivaluri ale berii din anii 1999 -2008, care la un moment dat reuneau peste 80.000 de arădeni in cele trei zile de concerte.

La eveniment se va bea bere bună, în moduri cât mai originale, prin intermediul concursurilor organizate de către partenerii acestui eveniment. 

Festivalul aduce în Arad cea mai bună mâncare stradală, muzică de calitate și oferă participanților o oază de relaxare.
Accesul la eveniment este liber.

Conceptul se bazează pe o experiență unică, ce strânge la un loc cei mai buni expozanți alături de marii producători de specialități și, evident, pasionații de gastronomie.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite